Kulutusjuhla

Nike kärjessä ilmastomyönteisyydessä

Vihreä Lanka uutisoi Climate Counts -järjestön viimeisimmän raportin ilmastovertailusta. Nike oli kärjesssä eli sai 82 pistettä sadasta. Kärjestä löytyvät myös mm. Unilever, Canon ja IBM.

”Viimevuotisiin tuloksiin verrattuna eniten pistepottiaan kasvattivat Google ja Levi Strauss. Elektroniikkayrityksistä ainoastaan Apple pärjäsi huonommin kuin Nokia, joka sai 37 pistettä. Suomalaisten käyttämistä yrityksistä perää pitivät myös verkkokaupat eBay ja Amazon.com.”

Yrityksiä arvioidaan 22 kriteerin perusteella. Yrityksistä selvitetään, arvioivatko ne hiilijalanjälkensä, millaisia panostuksia ilmastovaikutuksen vähentämiseksi tehdään ja ovatko he ilmastonlämpenemiseen liittyvän lainsäädännön puolella vai sitä vastaan.

Koko lista 60 yrityksestä löytyy Climate Countsin sivuilta.

1 Comment

  1. Hyvähän se on, että Nikekin jossain pärjää. Itse jätän Niket kaupan hyllylle kuitenkin sen takia, että yritys kauniista pr-puheistaan huolimatta edelleen on yksi maailman suurimpia lapsityövoiman käyttäjiä.