Kulutusjuhla

Käsityöläisyys kunniaan

Taannoin tuli tarve hankkia kihlasormukset. Pitkällisen nettiselailun ja koruliikkeiden kiertelyn jälkeen päädyimme kultaseppä/nahkataitelija Harri Syrjäsen (ei, se kokki ei ole vaihtanut alaa) liikkeeseen. Muista koruliikkeistä Syrjäsen putiikki erosi heti ulko-ovella kun vastassa oli hienosti ruostutettu rautaovi. Sisältä löytyi pienet vitriinit ja sepän karut työtilat. Sliipatut lasitiskit loistivat poissaolollaan.
Kädenjäljen lisäksi minua viehätti kovasti myös sepän asiakaspalvelu: ensimmäisen vierailumme aikana hän kovasti varmisteli, että halusimmehan todella tilata häneltä sormukset. Hän suositteli, että katselkaa vielä nettisivuja ja päättäkää sitten. Minusta on hienoa, että vielä löytyy yrittäjiä, jotka haluavat varmistua että asiakas valitsee itselleen parhaiten sopivan tuotteen, vaikke se olisikaan kyseisen yrittäjän myymä.

Meitä kuitenkin seppämäinen karu tyyli viehätti, mutta emme ihan olleet varmoja minkälaiset sormukset haluaisimme. Palvelu jatkui mainiona kun kultaseppä lupasi tehdä prototyypin eräästä sormuksesta. Prototyyppi miellytti meitä ja muutaman päivän jälkeen saimme valmiit hopeiset sormiimme, eikä hintakaan ollut paha. Ja liikkeestä pois lähtiessämme saimme vielä toivotuksen, että jos on mitään ongelmia sormusten kanssa, niin tulkaa käymään.

1 Comment

  1. Tämän kirjoituksen innoittamina kävimme mekin kyseisessä liikkeessä tilaamassa vihkisormukset. Ystävällinen palvelu, lompakkoa ilahduttavat hinnat ja ihanasti tillander-massasta poikkeava tyyli niin liikkeessä kuin koruissa. Todella lämpimät ja vilpittömät suosittelut Syrjäselle!