Kulutusjuhla

Liperin Myllyn luomukaurahiutaleista kunnon puuro

Katille maistuu kunnon aineista tehty puuro: ”Kun nyt suosittelemaan äidyttiin, suositeltakoon myös Liperin Myllyn luomukaurahiutaleita. Olen etsinyt etsimästä päästyäni karhean rouhakkaita, purutuntumaltaan jämäköitä jättihiutaleita, jollaisista ainakin Venäjällä haudutellaan maailman parasta kaurapuuroa. Vihdoinkin niitä löytyi. Mikropuuroa tehdessä aikaa saa varata pari minuuttia tavallista enemmän, mutta lopputulos on taivahainen akanoineen kaikkineen.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Mikropuuron tekeminen on ihan oma taiteen lajinsa. Kokemukseni
    mukaan seuraavasti saa maukasta puuroa: aluksi nestettä hiutaleiden
    sekaan hieman virallista ohjetta enemmän ja kansi puuroastian päälle.

    Kypsentämisen jälkeen kaiken kruunaa piiitkä haudutus (väh. 15 minsaa,
    mielellään ½ tuntia siellä mikrossa mikron luukku suljettuna), jonka aika-
    na puuro lopullisesti kypsyy ja jäähtyy sopivaan syöntilämpötilaan).

    Puurohiutalepaketin kyljessä olevassa mikropuuron ohjeessa sanotaan tuos-
    ta hatumisesta turhan epämääräisesti ”anna hautua vielä hetki”. Liian moni
    kuitenkin tuon takia pilaa puuronsa turhalla kiireellä!

    P.S. Suosikkini on Neljän Viljan Puuro