Sampo Pankilta kului ”vain” noin kuukausi vastata suhteellisen yksinkertaiseen kysymykseen, raportoi Fatsoheze: ”Kirjoittajan nimettömänä pysyttelevän pikkuveljen kertomuksen mukaan ”pankilta tuli vastaus jo tänään, vaikka jätin kysymyksen heidän asiakaspalveluun alle kuukausi sitten”. Vaikka kysymys oli sinänsä yksinkertainen, todistajan lausunnon mukaan se täytti kaikki kysymyksen tunnusmerkit. ”Kirjoitin, että haluaisin tietää miksi yksi asuntolainan takaisinmaksuerä oli erisuuruinen kuin edellinen ja seuraava erä. Kysymysmerkinkin oikein laitoin perään”, kommentoi Herra L.

Alkuperäinen kysymys, joka oli siis postitettu pankin järjestelmään 5. toukokuuta, saavutti asiakaspalvelun uudessa ennätysajassa. Nykytiede joutuu kyseenalaistamaan aiemmin aksioomiksi hyväksyttyjä oletuksia Sammon asiakaspalvelun viiveistä, eikä vastaavanlaisia tapauksia ole tullut tietoon aiemmin. ”Vastasivat, perkeleet, että lainoissanne on lyhennysvapaata, jolloin veloitetaan vain korot”, kertoo hämmentynyt silminnäkijä.” (Mari Koo)