Kulutusjuhla

Ovenavaus halvalla aamulla, mutta kallista illalla

Norppa hämmästelee ovenavausmaksuja: ”No meillähän on tietysti huoltoyhtiö, joka päivystää klo 16.00 asti. Tämän jälkeen kaikki on extra-kallista huvitteluaikaa. Kello 16 jälkeen ovimiehen käyttämisestä saa maksaa 40 euroa. En voi ymmärtää, että aamu seitsemältä, saman huvin saa kympillä. Eli kello 17.00 homma maksaisi nelinkertaisesti mutta seiskalta, joku aamuvirkku tulee kymmenellä eurolla avaamaan oveani. No, olisi hinta mikä tahansa, mielellään sen omaan kotiin sisäänpääsystä maksaa. Nyt vain tällä kertaa, ihan vain periaatteen vuoksi, päätin sinnitellä yön yli, jotta saisin palvelua neljä kertaa halvemmalla kuin edellispäivänä. Sitähän voi ajatella vaikka olevansa Oven Avaamisten Hulluilla Päivillä!” (Mari Koo, aiemmin aiheesta: Mitä maksaa ovenavaus?)

1 Comment

  1. Itselleni sattui käsittämätön tapaus edellisen muuton yhteydessä. VVO:lla muuttopäiväksi sovittiin lauantai ja ystävällinen asiakaspalvelija totesi, että isännöitsijä tulee avamaan oven ja antamaan avaimet. Muuttopäivänä koitti ikävä yllätys kun tavarat oli autossa ja ovet lukossa. Soitto talon isännöitsijälle – ei vastausta. Soitto isännöitsijöiden aluevastaavalle, joka vastasikin vaikka oli vapaapäivää viettämässä! Isännöitsijät eivät kuulemma avaimia hoida, eikä sitäpaitsi yksikään isännöitsijä ole viikonloppuisin edes töissä. Huoltoyhtiö hoitaa.

    Ok. Soitta huoltoyhtiöön – josta vastahankainen ja suoraan päin naamaa v*ttuileva 90-kiloinen haalaripukuinen valuva räkä saapui ovea avaamaan. Ja tietysti velotti ovenavausmaksun – viikonloppulisineen. Käteisenä – kuinkas muuten. Olihan sitten kiva siinä alkaa keräämään kolehtia muuttoavuksi tulleilta ystäviltä, että sai maksettua oven avauksesta ja suorastaan töykeästä asiakaspalvelusta. VVO on hyvä pulju, jossa on paljon mukavaa väkeä, mutta voisivat tietysti tarkemmin katsoa millaisia alihankkijoita kiinteistönhoitoon ostavat. Erityiskiitos kuuluu tässä tapauksessa tuolle vapaapäivänäänkin työpuheluun vastanneelle isännöitsijälle, joka neuvoi ongelmatilanteessa ja toivotteli vielä mukavaa muuttoa.