Kulutusjuhla

Hintansa väärti kuva-albumi

Kaarelan Tiina teetti kuva-albumin: ”Seuraava tapaaminen olikin “taatan” kanssa: teetin Multikuvassa lomakuvistamme lahjaksi hänelle (ja fidanzatolle) kuva-albumin, joka sai ilahtuneen vastaanoton. Kansiossa on 50 sivua ja noin 120 kuvaa. Paljon enemmänkin olisi mahtunut ilman ahtamista. En pitänyt noin 30 euron hintaa pahana, sillä jos olisin tulostanut kuvat itse, olisi mustetta ja paperia kulunut ainakin tuolla summalla. Kuvien laatu ei ole paras mahdollinen, vihreät ovat esimerkiksi liian keltaisia ja kirkkaita, mutta tällä työkokemuksella ja näillä tutkinnoilla ymmärrän, että albumit on tehtävä joidenkin keskiverto-oletusten mukaan, eikä niitä ole mahdollista säätää kuva kuvalta yksilöllisisksi. Hintansa väärtti kuitenkin, ja mieluinen lahja lomakavereille!” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Peter Forsgård

    Albumit ovat todella näppärä tapa teettä kuvista ”printit”. Kuvien säilyvyyskin on hyvä, eivät ainakaan tuhoudu rikkoutuneen kovalevyn mukana… Kuvien värisävyjen saaminen kohdalleen on hankala asia. Värihallinta väriprofiileineen tuottaa monelle ammattilaisellekin päänvaiva, joten norminäppäilijältä sitä tuskin voidaan vaatia. Oman tietokoneen näytön säädötkin saattavat olla sinnepäin ja värit eivät näy ”oikein”. Hyvä juttu olisi, jos jotenkin voisivat laittaa koesivunasiakkaalle nähtäväksi. Toki se lisäisi toimitusaikaa ja lisäisi hintaa.

  2. Multikuvan palvelu perustuu siihen, että asiakas lataa omalle koneelleen ohjelman, jolla albumi rakennetaan (taitetaan). Ohjelma on näin ammattilaisenkin näkökulmasta riittävän monipuolinen, joskin sen käyttö voi olla amatöörille hankalaa ellei tyydy aivan valmiisiin albumipohjiin. Tai sitten ammattilainen ei tajua aina tavis-ohjelmien logiikkaa…

    Tietenkään palvelusta ei voida jakaa asiakkaalle pdf-tiedostoja, koska silloin syötäisiin omia markkinoita ja koevedostus veisi katteen koko hommalta. Omassa albumissani kaikki suuret kuvat olivat hyviä ja värit kohdallaan. Käytin tarkoituksellisesti käsittelemättömiä kuvia nähdäkseni, miten värit toistuvat ja kuinka kuvat tulostuvat. Jatkossa kokeilen kuvien käsittelyä näiden kokemusten pohjalta, mutta en ole aivan varma onko se viistasta. Niin juu, minun hämärään menneisyyteeni kuuluu myös(graafisen) kuvanvalmistajan tutkinto 😉

    Mutta: olen edelleen tyytyväinen, tuote vastasi odotuksiani paremmin kuin hyvin ja parhaista kuvistamme voimme tehdä itse parempia, yksilöllisiä tulosteita.