Kulutusjuhla

Köyhänä eettisempi kuin rikkaana?

Syksyinen pohtii eroa opiskelu- ja työaikaisen kulutuksen välillä: ”Mietin, miksi olin eettisempi ja anteliaampi silloin, kun minulla oli vähemmän rahaa. Silloin en esim. voinut kuvitella ostavani muuta kuin reilun kaupan kahvia ja teetä. Nyt kaupassa laukkuun saattaa sujahtaa helpoin ja nopein saatavilla oleva versio. Musta tuntuu, että köyhyys teki mulle hyvää. Silloin ajattelin enemmän toisia. Toisaalta nyt en ehkä ole enää niin jäykkä ja nipo, että näkisin jokaisen ostosvalinnan maailmantilaa olennaisesti muuttavana. Saatoin silloin jumittaa kaupan hyllyn eteen kykenemättä ostamaan yhtään mitään, jos eettistä valintaa ei ollut saatavilla.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kaikkein eettisimmillään on varmaankin silloin, kun ei ole olemassa ollenkaan. 😉