Kulutusjuhla

Vauvansosetta valmiina vai itse tehden?

Tuija osti OBH-Nordican tehosekoittimen ja testasi sitä vauvanruuan teossa. Nyt hän pohtii itsetehdyn ja valmiin purkkisoseen hintaa, laatua ja tekemisen vaivaa: ”Vauvoille tarkoitettuja teollisia valmisruokia pidetään kalliina. Jos ruoan laittaja laskisi raaka-aineiden laskemisen lisäksi hinnan ruoan valmistukseen käyttämälleen työajalle, vertailu kaupasta ostettavaan muonaan kääntyisi tasan päin vastoin. Vauvan ruokien valmistaminen itse, pakastaminen ja jälleen tarjoiluvalmiiksi lämmittäminen vie huomattavasti enemmän aikaa kuin valmisruokapurkin ostaminen ja lämmittäminen mikrossa.

”Siinähän se vauvanruoka syntyy samalla kuin aikuistenkin, ei siitä tarvitse tehdä ylimääräistä riesaa, sanoo Sami Garam Vauva-lehdessä, ja heittää vielä kysymyksen, ”miksi kaiken pitäisi olla aina niin sikahelppoa?”

Lupaan harkita vauvansoseiden itse tekemistä uudelleen heti, kun arki yksivuotiaan kanssa alkaa tuntua sikahelpolta.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Vauvan soseiden tekeminen helpottuu ja aikaa säästyy huomattavasti, kun niitä tekee kerralla isompia määriä.Kasvisten keittoajan voi sitä paitsi tehdä jotain muuta, ei siinä kattilan vieressä tarvitse päivystää koko aikaa.

    Soseuttaminen vie ehkä pari minuuttia sauvasekoittimella. Soseet pakkaseen esim. jääpalamuottiin (vie ehkä 5 min.), josta soseiden jäädyttyä siirtää palat vaikkapa minigrip-pussiin. Sieltä sitten lapsen ruoka-aikaan vain muutama pala eri soseita lautaselle ja mikroon – helppoa ja nopeaa kuin mikä!

    Kun soseita on valmiiksi pakkasessa esim. viittä laatua ja lisäksi esim. lihaa ja kalaa pienissä nyyteissä, saa vauvan ruokailuun vaihtelua aivan riittämiin.

    Ei ainakaan omasta mielestäni lainkaan hankalaa tai aikaavievää, eipähän tarvitse niitä purkkeja kaupasta roudata kasapäin, ja miettiä sataa ja yhtä tapaa askarrella tyhjistä purkeista…Retieväänä purkkiruoat ovat toki helppoja ja näppäriä, mutta eipä omien soseiden tekeminen/käyttäminen kotioloissa nyt NIIN kovin hankalaa ole.