Kulutusjuhla

Rikkauden mittaa

Bebrope arvioi omaisuuksia: ”Vuoden tirkistelun kohokohta on vihdoinkin käsillä, verotiedot on julkistettu. Ikävä kyllä en edelleenkään pääse rikkaimpien listoille, vaikka mielelläni olisin sikarikas kapitalisti. Mutta kun on kuliksi syntynyt. Toisaalta en näe listoilla ketään henkilökohtaisesti tuntemaani tyyppiä, joten en voi olla kateellinenkaan. Ja onhan noista rikkaista varmaan suurin osa palkkansa ansainnut, eikä sekään ole kenenkään vika jos on sattunut syntymään perintömiljonääriksi.

Vanhoina hyvinä aikoina miljoonan markan omaisuusmassaa hallitsevaa pidettiin ökyrikkaana. Asuntojen keskihinta on nykyään noin 2000 €/neliö. Miljoonalla markalla saa siis saunallisen kolmion kerrostalosta. Ei nyt niin kovin ökyä.” (Mari Koo)

1 Comment

 1. Olisi yleisluontoinen parannusehdotus tähän verotietojen paljastukseen.
  Tällä hetkellä ne ovat aika lailla kiltisti sanottuna ”so last versace, girlfriend” eli niiden olemassaolo nykyisellään on jo nähty.

  Ollaanpa nyt hetki rehellisiä: me olemme kansakunta josta Maslow onneksi ei ollut kuullut kasatessaan tarvehierarkiaansa (”Ai kateus on kovempi kuin kiima? Sehän onkin mielenkiintoinen konsepti, hmm…”). Oikeastihan ihmiset haluavat tietää miten huonosti muilla menee.

  Ikävä kyllä siellä on joitain yksilöitä aina, jotka raa’alla työllä tai silkalla onnella ansaitsevat enemmän kuin Enontekiön vuosibudjetin. Tänä vie koko konseptilta pohjan.

  Siksi ehdotan, että tulojen sijaan siellä olisikin ilmoitettuna kolme asiaa: tulot, niistä maksetut verot ja paljonko lopulta jäi käteen.
  Eikö se paremmin palvelisi näiden tietojen julkistamisen perimmäistä syytä, kun porukka näkisi että ei niistä tuloista Suomen verotuksen jälkeen mitään oikeasti jäänyt kouraan? 😉