Kulutusjuhla

Vinkkejä hyvästä yleiskoneesta?

Kata kaipaa neuvoja yleiskoneen valintaan: ”En halua mitään halpaa kekkulilaitetta joka hajoaa heti ensimmäistä limpputaikinaa tehdessä. En myöskään halua 600€ maksavaa Kitchen Aidia. Tai no haluaisin jos olisi noin paljon rahaa.

Kävin parissa kaupassa ja myyjä puhui minut ihan sekaisin ja kaikki tuntui kauhean kalliilta. Kaikissa oli ihan liikaa tiesmitä lisälaitetta ja en tajunnut enää mitään!
Se ei saa maksaa yli 200€!
” (Mari Koo)

6 Comments

 1. Minuakin kiinnostaa moinen kapistus.

 2. Hyvä ja halpa muodostavat mekaniikkaa sisältävissä kodinkoneissa usein hankalan yhdistelmän jonka saa täytettyä vain ostamalla molemmat erikseen mutta ainakin olen antanut itseni ymmärtää sen että tuossa tuotekategoriassa Kenwood:n yleiskoneet ovat olleet perinteisesti niitä jotka periytyvät seuraaville sukupolville muiden pettäessä alta.

 3. Ei ne klassiset Kenwooditkaan halvalla lähde, mutta kyllä mä vähintään sellaisen perään lähtisin. Se kuitenkin kestävyydessään maksaa itsensä takaisin ja voihan sitä reippaasti yrittää tinkiäkin.

  Mitä nyt hintoja äkkiseltään katsastin, törmäsin netrauta.fi:hin (sori mainostus, en saa siitä mitään) jossa näkyy olevan melko hyvä ale näidenkin koneiden suhteen. Alle kahdensadankin näyttäisi Kenwoodin kone olevan, mutta se kyseinen näyttää kyllä lelulta.

 4. meillä on braunin yleiskone joka aikanaan maksoi aika paljon (nykyään varmaan puhutaan 200 eurosta), mutta kyllä se on sitten kestänytkin jo yli viisitoista vuotta. samannäköistä mallia myydään edelleen eli varaosistakaan ei taida olla pulaa.
  kannattaa miettiä mitä sillä tulee tekemään. jos ei ennen yleiskonetta ole leiponut, ei varmaan kannata satsata laitteeseen joka vaivaa taikinan. tai näin meillä ainakin kävi…

 5. Kiitän kommenteista. Laitan nyt koko jutun harkintaan, eli tärkein kysymys itselleni on, että tarvitsenko sitä todella niin paljon kuin luulen?! Voisinko jättää ostamatta.
  Jos ostan, niin ykkösenä olisi nyt Braunin Multisystem K300.

 6. Itse ostin Kenwoodin KM001 chefin pari vuotta sitten ja olen ollut niin tyytyväinen. Maksaa kyllä yli 200 euroa, mutta en suosittele minkään muovilaitteen ostamista. Pari vuotta on kyseinen Kenwood ollut käytössä eikä siitä edes vielä huomaa lainkaan käytönjälkiä. Anopin samainen kone on palvellut kohta 30 vuotta. Kone on kestävä, ja siihen saa lisälaitteita ja varaosia. Minusta tämä on ekologinen ja järkevä valinta.