Kulutusjuhla

Reilun kaupan pikakahvia täyttöpakkaukseen

Satujatar olisi ostanut reilua pikakahvia: ”Jos olisin tahtonut ostaa reilun kaupan murukahvia, minun olisi pitänyt ostaa myös purkki. Ei käy. Purkin tekeminen ja vanhan poisviskaaminen painavat vaa´assani enemmän kuin reilu kauppa. Sitten vasta kun voin kaadella vanhaan purkkiini pussista reilun kaupan murukaffetta, ostan sitä. Varmaan pitää käydä k(ilpailija)-kaupassa työmatkan varrella. Mutta siihen nyt taas menee aikaa, kahvia piti saada ja minähän nappasin edullisimman X-tra pikakahvipaketin mukaan. Näillä mennään jouluun.” (Mari Koo)

5 Comments

  1. AfriCafe:lla on erittäin hyvää pikakahvia ja se on pakattu pussiin. Löytyy mm. Maailmankaupoista!

  2. Harmi vain, ettei niitä maailmankauppoja ole Pihliksessä tai edes pohjoisessa Helsingissä. Kuka nyt yhtä kahvipussia lähtee keskustasta asti hakemaan? Ei ole kovin luontoystävällistä sekään.

  3. Käsitykseni mukaan reilun kaupan tuotteissa on (joskus aiheetonkin) ympäristöystävällisuuden leima, joka saa ainakin itseäni kiemurtelemaan ristiriidassa. Maksanko paremmasta oikeudesta vai suuremmasta jätemäärästä?

    Itseäni ärsyttää suunnattomasti se, että ”luontoystävälliset” tuotteet ovat verrattuna ”tavallisiin” lähes poikeuksetta ylipakattuja. Näin marketeissa. Onhan se tavallaan mukavaa, että rahalle saa vastinetta, mutta mistä esim. luomutuotetta ostaessa oikeastaan maksetaan? Turhista pakkausjätteistäkö?

  4. Reilussa on kieltämättä usein ympäristöystävällisyyden leima, mutta en ole aivan samaa mieltä sen aiheettomuudesta. Reiluun Kuappaan kuitenkin kuuluu ympäristökriteerit, jotka ovat yleensä tiukemmat kuin ei-reilun tuotannon kriteerit, jossa niitä ei välttämättä edes ole. Tokikaan reilu ei ole luomu, ellei sitä erikseen ole mainittu. Ja pakkausjätettä minäkin ihmettelen, esim. Nordqvistin Reilu Luomunen -tee on pakattu paitsi yksittäisiin pusseihin, pussitkin on vielä pakattu pusseihin. Aargh. Kaipaisin irtoteeversiota, kipeästi.

  5. Irtoteetäkin on saatavilla Reilun Kaupan merkillä varustettuna. Ainakin Itä-Helsingissä sitä saa myös tavallisista kaupoista.

    Kannattaa jättää palautetta kauppiaalle; ainakin meilläpäin toimii hyvin ja yleensä kyllä tilaavat sitä, mitä toivoo!