Kulutusjuhla

Erikoinen (ja ainoa) pakastepizzakokemus

En ole koskaan ostanut pakastepizzaa ennen tätä yksilöä, ja kerta lienee myös viimeinen. Okei, makuasioista ei kannata kiistellä, joten sivuutan maininnalla sen, että pizza oli täysin mauton.

Faktapuolelta sen sijaan löytyy hassumpi juttu. Tässä Rainbown mozzarellapizzapakkauksen kuvassa pizzassa on keskellä useita tummia/mustia klönttejä, ja koska oli kiire, en jäänyt tutkimaan selostetta vaan oletin niiden olevan jotain mössöä mustista oliiveista. Kun pizza tuli uunista, klöntit eivät olleetkaan mustia vaan – tadaa – kirkkaanvihreitä! No, kukapa haluaisi pakkauksen kanteen mokomaa väriä, joten kannen kuva oli siis lievennetty todellisuudesta.

Kun tutkin klönttejä veitsenkärjellä, en ollut uskoa silmiäni: yleisesti kevyenä vaihtoehtona miellettyyn mozzarellapizzaan oli läiskitty päälle kymmenisen teelusikallisia silkkaa rasvaa! Pakkaustekstien tutkiminen vahvisti tulkinnan: basilikakastiketta, josta suurin osa oliiviöljyä. Jep jep.

Preparoin pizzan melko huolellisesti ennen kuin söin siitä alle puolet. Lisäksi ihmettelin, miksi ylipäätään söin. Ehkä siksi, että nälkä oli merkittävän iso eikä muutakaan ollut heti tarjolla.

13 Comments

 1. Ainoat syötävät pakastepizzat löytyvät Liiteristä, mainio kolmen juuston pizza esim. sekä mahdottoman hyvä ja runsas frutti di mare! Ei mitään Rainbowia, ei ainakaan tänne!

 2. Ainoat hyvät pitsat on Ristorante-pakastepitsat! Erityisesti mozzarella-tomaatti on aivan mahtava. Höystän kotona vielä valkosipulijauheella ja rosmariinilla. Syön tuon mieluummin kuin pitseerian pitsan. 🙂
  Muihin merkkeihin en koske.

 3. Eikös Rainbow ole näitä halpa, halvempi, kaupan oma merkki-tyylisiä tuotemerkkejä? Niitä joissa on menty siellä mistä aita on halvinta? Okei, tasapuolisuuden nimissä Rainbow’n mysli täyttää ruokaympyrästäni 90%, joten ei ei halpa aina huonoa tarkoita.

  Mutta pakastepizzalla ja pakastepizzalla on eroa. Parhaimpia ovat Lidlin (ruma sana sanotaan niin kuin se on) pepperonipizzat (vai mikä se makkaravaihtoehto oli?). Sopivan rapeita, rasvaisia, maukkaita ja täyttäviä. Suosittelen 🙂

 4. Anteeksi siis kuka pitää mitään pitsaa ”kevyempänä” vaihtoehtona, siis missä todellisuudessa näin tapahtuu? 😀

 5. Dr Oetker Ristorante Spinachi, Ravintosisältö / 100 g: Energiaa 920 kJ / 220 kcal, Proteiinia 7,2 g, Hiilihydraatteja 21,6 g, Rasvaa 11,6 g, Suolaa 1,2 g.

  Hyvää! Mutta ei kevyttä.

 6. Kevyt PIZZAKSI. Lue: mozzarella ja tomaatti. Ajttelin kirjoittaa tästä selvennystä jo tekstiin, mutta sitten arvelin että saatan selvitä sanalla ”mozzarella”. No, en selvinnyt. Titti-dii.

  Ja mikä tahansa pizza on kevyt jos siitä syö alle puolet, heh.

 7. Hassua, minä kun sanoisin, että juuri nuo Rainbow Mozzarellapizzat ovat pakastepizzojen aatelistoa 🙂 Ei kannata olla ennakkoluuloinen halpamerkkejä kohtaan. Halpamerkit tulevat samoista tehtaista kuin nuo ”merkkipizzatkin”.

 8. Dr. Oetkerit ovat parasta. Kyllä nuo Rainbowtkin maistuvat ja Lidlistä saa jopa edullisesti kolmen pizzan laatikoita, joiden sisältö on kerrassaan mainiota hintaansa nähden.

 9. Dr. Oetkerillä on näemmä kolme tuotelinjaa:
  http://www.oetker.fi/Tuotteet/Pizzat/

  Aiemmassa kommentissa tarkoitin nimenomaan Ristorante-pitsoja. Että niinku selvyyden vuoksi vaan. 🙂

 10. Makuasioista ei kannata kiistellä mutta kannattaako tuomita yhden kokemuksen perusteella?
  Nykyään ostan paljon mielummin Dr Oetkerin Casa di Mama pizzan kuin käyn hakemassa känttyä halvalla. Suosittelen kokeilemaan. Mielipide muuttuu 100% varmasti.

 11. Mozzarella ei ole kevyttä suhteessa mihinkään.

  Pahempana pidän että kolme kertaa kalliimpi pizzerian tarjoomus on pahemman makuinen kuin tuo Rainbow.

 12. mozzu ON suhteellisen kevyttä JUUSTOKSI.

 13. ….. Ihan vaan huvikseen linkki jos joku tänne sivulle vielä eksyy kyseisen keskustelun puitteissa, vaikka aikaa on vierähtänyt!

  http://omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=1466