Kulutusjuhla

Liity nyt Kulutusjuhlaan!

Kauan odotettu mahdollisuus liittyä Kulutusjuhla ry:n jäseneksi on nyt toteutettu (kiitos Ilkka, jälleen kerran). Eli jos koet, että tämä sivusto ja muu toiminta on myös rahallisesti kannatettavaa, niin mene lomakkeeseen, kirjaa tietosi ja maksa kympin jäsenmaksu sähköpostiin saamiesi ohjeiden mukaan. Maksu kattaa loppuvuoden ja ensi vuoden. Siis alle euro kuukaudessa!

Kuluja syntyy mm. teknisestä puolesta ja muusta toiminnan kehittämisestä, joten siksi jokainen euro on meille tarpeen. Tällä rahoituspohjalla voimme myös välttää mainosten tuomisen blogiin.

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on tämän sivuston ylläpitämisen lisäksi myös muu nettikuluttajameininki. Ajatuksena on ensi vuonna järjestää esimerkiksi keskustelutilaisuuksia tai muita tapahtumia aiheeseen liittyen.

Ylevä tavoite olisi myös päästä vaikuttamaan laajemmin erityisesti netissä pörrääviin kuluttajiin vaikuttaviin asioihin ja julkiseen keskusteluun. Näitä aiheita ovat esimerkiksi netti ja -mobiilimainonta ja keskustelupalsta- ja blogiseurannat.

Jäsenmaksun maksamalla voit osoittaa, että nettikuluttaja on myös valmis vapaaehtoisesti maksamaan sisällöstä, jonka kokee arvokkaaksi. Samalla tsemppaat meitä Kulutusjuhlan kirjoittajia tuottamaan yhä parempia aineksia.

Blogia on nyt pidetty jo yli 2,5 vuotta, tänne on kirjoitettu noin 1 750 artikkelia ja kommentteja on saatu mahtavat 3 270. Siitä iso kiitos teille aktiivisille lukijoille, olkaa ahkeria jatkossakin! Uniikkeja kävijöitä oli viime viikolla (vko 44) 2 061 kappaletta (kävijätilasto Oindex-palvelussa).

Kulutusjuhlalla on jo pidempään ollut Facebook-ryhmä, jonka voisi tässä vaiheessa kaivaa esiin bittinaftaliineistaan. Eli sinne saa liittyä, vaikkei jäseneksi nyt tulisikaan, ja esittää ajatuksia, kehittämisideoita, tuoda linkkejä jne.

Siis tervetuloa jäseneksi: tämä lienee Suomen ensimmäinen yhdistys, joka on saanut alkunsa blogista, joten sikälikin kenties teemme historiaa!

11 Comments

 1. ”Tällä rahoituspohjalla voimme myös välttää mainosten tuomisen blogiin.”

  Miksi sitä pitää välttää?

 2. Blogin ”riippumattoman kulutushengen” mukaisesti ei haluta, että mainokset jotenkin loisivat mielikuvaa Kulutusjuhlan olevan tiettyjen yritysten/palveluiden puolella vain siksi, että ne myös mainostavat täällä.
  Nettimainonta etsii vielä muotojaan, joten rajanveto siihen, millaisia mainoksia voisimme blogiin ottaa (siis niin ulkoasultaan, tekniikaltaan, sisällöltään kuin mainostavan tahon toimintaa ajatellen) olisi hankalaa. Ja ihan henkilökohtaisesti minusta olisi mukavaa pitää jokin nettikolkka mainosvapaana: mainoksia on niin paljon kaikkialla, joten Kulutusjuhlan voisi siltä tulvalta rauhoittaa.
  Mutta tietysti jos jatkossa yhdistyksen hallitus näkee mainosrahoitteisuuden hyväksi ajatukseksi, niin asiaa harkitaan uudelleen.

 3. Minusta vaikuttaa siltä, että jotkut ovat tulleet yliherkiksi mainoksille. Onhan niitä riippumattomissa sanomalehdissäkin. Mutta jos ei mainoksista pidä, niin eri selaimissa on nykyään varsin hyvät keinot tarjolla niiden suodattamiseen.

  En nyt siis sano, että Kulutusjuhlissa pitäisi olla mainoksia, mutta ei se minusta mikään sellainen asia ole, jota aivan erityisesti pitäisi vältelläkään.

 4. Niko, jep, en minäkään nyt mihinkään fanaattiseen ”ei mainoksia koskaan” -linjalle ole lähdössä. Moni ohittaa esim. Google-mainokset huomaamatta niitä lainkaan, ja kuten totesit, niin mainoksia voi suodattaa. Mainoksia on tietysti sanoamalehdissäkin, mutta väittäisin niiden kyllä jonkun verran vaikuttavan sisältöihinkin: tuskin autosivut olisivat niin näyttäviä ilman autoteollisuuden harjoittamaa mainontaa, markkinointia ja suhdetoimintaa…

  Toistaiseksi olemme siis kieltäytyneet mainosten ottamisesta, mutta kuten sanottu, kenties jossain välissä tapahtuu muutos.

 5. Haun eka vaiheen lopussa on älykkyystesti 😀

 6. Zepa, jep, oli melkein liian vaativa allekirjoittaneellekin 😉

 7. Hakulomakkeen ensimmäiselle sivulle tulisi laittaa linkki yhdistyksen sääntöihin, koska jäseneksi hakeutuvalta edellytetään (kuten yhdistyksissä tavallisesti) sääntöjen hyväksymistä. Samoin olisi suvaittavaa antaa tieto yhdistyksen hallituksen kokoonpanosta.

  Huomauttaisin lisäksi, että ry-lyhenteen käyttäminen yhdistyksen nimen yhteydessä on virheellistä niin kauan kuin yhdistys ei ole vielä rekisteröity yhdistysrekisteriin.

  Nimim. yhdistysbyrokraatti 🙂

 8. A-JK, jep, meillä on kieltämättä vielä viilaamista näissä 🙂 Tuolla Miksi liittyisin jäseneksi? -osiossa on linkit sääntöihin ja hallituksen jäseniin, varsinaiselta lomakesivulta ne todellakin vielä puuttuvat. Se, että ry on jo esissä, on puhtaasti minun syyni: kai ajattelin, että sen voi läimäistä, vaikka yhdistysrekisteriin ei vielä virallisesti olla päästy (kestää nääs näköjään kotvasen se papereiden pyörittely…)

 9. Juuh, se ry:n puuttuminen on aika rasittava puute rekisteröintiä odotellessa. Yhdistysrekisteri onneksi on nykyisin aika nopea käsittelemään ensirekisteröinnit.

  Nyt kun yhdistysbyrokratia tuli puheeksi, viittaan vanhaan kirjoitelmaani asioista, jotka yhdistyksiltä usein unohtuvat: http://antti-juhani.kaijanaho.fi/blog/fi/diary/yhdistys.html . Tekstissä on yksi asiavirhe, mutta se ei ole Kulutusjuhlan kannalta relevantti virhe. Pitäisi varmaan joskus kirjoittaa tuosta lisääntyneen kokemuksen myötä versio 2 🙂

 10. PRH:n vaatimin muutoksin tehdyt säännöt ovat minun pöydälläni ja tänään menee postiin 😀 Ja tuosta ry:n käytöstä tuli itseasissa palautetta PRH:lta, joka vaati sen muuttamista meidän sääntöihin kun ne siellä ensimmäisen kierroksen kävi…

 11. Muuttamista kumpaan suuntaan? Eli lisätään vai poistetaan? 🙂