Kulutusjuhla

Kierrätysmateriaalitavaraa Kalliossa monessa kaupassa

Tänään astelin Vaasankatua, kun silmiin sattui Oma Puoti -niminen liike (Vaasankatu 6). Tämä pieni myymälä oli avannut ovensa perjantaina, ja siellä oli kaupan useamman eri tekijän koruja, vaatteita, laukkuja ja muuta pientä. Useimmat tuotteista olivat kierrätysmateriaaleista valmistettuja.

Kaupalla ei ole mitään nettisivuja toistaiseksi, enkä ottanut esimerkiksi aukioloaikoja ylös. Ounako-vaatemerkkiin voi tosin tutustua netissä, mutta liikkeessä on siis muidenkin tekijöiden tuotteita.

Toinen äskettäin ovensa avannut, kierrätysideologiaa toteuttava kalliolaiskauppa on Supermeitsi (Kolmas linja 12). Kävin Supermeitsissa reilu viikko sitten, jonka vuoksi nappaamassani kuvassa on luntakin. Tosin tällä hetkellä ikkunassa ei ole edes tuota lappua, joten myymälää ei välttämättä kovin helposti kaupaksi tajua.

Supermeitsissa on kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita soittimista vaatteisiin ja sisustustavaroista koruihin.

Aatteen kannalta kivaa on se, että myymälässä on laatikko, johon kehotetaan tuomaan mm. c-kasetteja, koruja, leluja, lp-levyjä ja hehkulamppuja. Niistä sitten osaavat henkilöt rakentavat uutta.

Supermeitsi on on avoinna ti-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-16.

Supermeitsistä ovat kirjoittaneet myös Herkku ja koukku sekä Kemikaalicocktail.

Tietysti Kalliossa on myös vanhastaan mm. Ekolo, jossa on esimerkiksi Globe Hopen tuotteita myynnissä.

3 Comments

  1. Voi miten mukava idea tuo keräyslaatikko ja erityisesti idea siitä että joku muokkaa tavarasta uutta!

  2. Moikka!

    Kallioon vaasankatu kutoseen on avattu liike nimeltä Oma Puoti. Liikkeessä on myynnissä myös Ounako tuotteita (jotka ovat siis minun valmistamiani) mutta liike ei suinkaan ole minun tai kulje minun nimelläni. Voi olla että olet nähnyt tuotteitani heidän ikkunassaan tai muuten en kyllä ymmärrä miten tälläinen väärikäsitys on päässyt tapahtumaan.

  3. Ok, silloin vierailuilla vissiin se Ounako jotenkin oli niin hallitsevasti esillä, että nimi jäi kummittelemaan mieleen. Korjataan asia.