Kulutusjuhla

On vain yksi peli

Nuorenpana tuli tietokonetta käytettyä aika paljon pelaamiseen. Opiskeluaikoina koneen ääressä tuotti lähinnä raportteja ja nyt kun töissä istuu lähes koko päivän koneen äärellä, niin ei sitä vapaa-aikaa jaksa pelaamiseen käyttää. Tähän asiaan on vain yksi poikkeus: Civilization.

Se on loistava esimerkki erittäin koukuttavasta, mutta toisaalta myös kehittävästä tuotteesta. Olen pelannut Civilizationin eri versioita noin vuodesta 1993 lähtien. Olen käyttänyt peliin todennäköisesti tuhansia tunteja. Se on antanut minulle onnistumisen kokemuksia, runsaasti oppia historiasta, yhteiskunnasta ja englannista sekä toiminut ajanvietteenä kavereiden kanssa.

Civilization kaltaisia tuotteita, joihin syntyy todella syvä suhde, on minulla vähän. Suhde on ollut pari vuotta tauolla, mutta tällä viikolla tilasin viimein saagan neljännen osan. Nyt odotan sen saapumista kuin lapset joulua. On jotenkin hämmentävää miten yksi peli voi vaikuttaa aikuiseen mieheen. Mutta kukapa ei haluaisi olla kansan johtaja?

Civilization IV+ sen lisäosat tilasin 19 eurolla Pelimiehestä. Katotaan jospa postiluukku kolahtaisi huomenna…

1 Comment

  1. Ilmainenkin vaihtoehto löytyy, nimittäin FreeCiv, jonka voi ladata osoitteesta http://freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page Windowsille, Linuxille tai Macille. FreeCiv ei myöskään vaadi konetehoa Civilization IV:n tapaan, vaan pyörii vaatimattomammallakin tietokoneella varsin hyvin. Ehdottoman suositeltavaa viihdettä tasan kaikille 🙂