Kulutusjuhla

Sisustustuotteita roviohenkeen

Mielitty ihmettelee yritysnimen valintaa: ”Hämmästyin, kun löysin sisustustuotteita myyvän yrityksen nimeltä Jeanne d’Arc Living. Ehkä minä en nyt ymmärrä jotain tai ehkä jossain on toinenkin kuuluisa Jeanne d’Arc, mutta minulle Jeanne d’Arcista tulee mieleen nuori nainen, joka kohtasi loppunsa roviolla.

Ristiriita romanttisia sisustustavaroita myyvän yrityksen ja pyhimykseksi nostetun väkivaltaisen kuoleman kohdanneen nuoren naisen välillä on mielestäni irvokas. Ymmärtäisin nimen Jeanne d’Arc esimerkiksi nuorille suunnattuja muotivaatteita tuottavan yrityksen nimenä (vrt. G-sus), koska silloin nimi voikin olla raflaava ja monimerkityksellinen. Mutta miten tuollainen nimi sopii yritykselle, joka myy hyvin perinteisen romanttisia sisustustavaroita?” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Erikoinen nimiyhdistelmä todellakin kun ottaa huomioon tuotevalikoiman. Noh, jokaiselle jotakin, voisi sanoa. Joitakin ihan tyylikkäitä tuotteita kyseiseltä firmalta kyllä löytyy — sentään…

  2. Kai se vähän riippuu millä vuosisadalla d’Arciin on tutustunut ja minkälaisen median kautta. Monilla on d’Arcista hyvinkin romanttinen käsitys.