Kulutusjuhla

Kolmisormisten rukkasten hienous

Varahvontta kehuu talvihansikkaitaan: ”Sain muuan joulu sitten lahjaksi Gitanon kolmisormiset thinsulaterukkaset. Karmivan rumat ne minusta olivat. Vaan kuluvana talvena olen viimein sisäistänyt niiden useista eri syistä johtuvan hienouden.
1. Ne ovat pirun lämpimät. Ei tuule, ei pakasta läpi.
2. Niissä on heijastinta.
3. Niillä voi leikkiä tohtori Zoidbergia eli heilutella rapukättä ja mölistä debiilisti.
4. Niissä on nukkainen, pehmeä, eri imukykyinen insertti sopivasti etusormen päällä. Luulin sitä tyylitajuttomaksi koristeeksi kunnes hokasin koiravaljakkoa ajaessa, että siihen on tarkoitus pyyhkäistä nokka.
” (Mari Koo)

5 Comments

  1. Olen viime päivinä käyttänyt hanskoja ja lapasia päällekkäin, mun kädet kun osaa jäätyä heti kun mennään alle kymmenen plusasteen. Anyway, eniten harmittaa ettei pysty tarvittaessa näyttämään keskaria yhtä nopeasti kuin pelkät hanskat kädessä. Toisaalta, nyt kun olen lomalla enkä juurikaan teekmisissä HKL:n bussikuskien kanssa, erityistä keskaritarvetta ei ole ilmennytkään.

  2. Käsineet sun muut sormikkaat on AINA kylmät – tunput ne olla pitää, vaiks kahdet sitten päällekkäin!

  3. Mielenkiintoista… välillä kun miettii, että miten muka kaupan perushanskat pitävät missään määrin pakkasta (tai ainakaan sen jälkeen jos sattuu muutaman lumipallon tekemään — tai kaatumaan lumihankeen). Jonkinlainen koostettu rukkasinfo voisi tulla tarpeen varsinkin näin tammikuun pikkupakkasilla. 🙂

  4. Nahkarukkaset, joissa on karvavuori eivät vielä ole pettäneet kertaakaan, oli pakkanen miten kova tahansa.

  5. Parhaimmatkaan rukkaset eivät auta jos päällä on pelkästään paita. Toisaalta paljain käsinkin pärjää aika pitkälle jos on kunnon takki (l. verenkierto ei lopu hartioihin eikä sormista lopu veri).