Kulutusjuhla

Isokokoisten miesten paidat ovat kakkoskastia

Petjan mukaan miesten isoja paitoja ei esimerkiksi Stockmannin omasta merkistä löydy, vaikka pakkauksissa toisin viestitään, ja tilanne on muutenkin ongelmallinen: ”Isoja kokoja ei löydy.
Ja jos löytyy, niitä ei koskaan ole tarjouksessa tai vähänkin säällisten vaatteiden hinta on kolminumeroinen.

Mutta on kyse myös siitä, että kulttuuri asettaa lihavan miehen marginaaliin. Stockmannillakin kokoon 46 asti paidat ovat Espan puolella, sisäänkäynnin vieressä, hyvin näkyvillä, ensimmäisenä Stockmann-paidat, koot hyllyn reunassa.

47 ylöspäin ne ovat pienen hyllyn takapuolella, hajusteiden ja lippalakkien välissä, kolossa, johon ilmastointi tuo outoa löyhkää, ilman hyllyn päällä olevaa opastetta, kuten muissa tuoteryhmissä.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kovin monella ei ole varmaan käsitystä näistä numeron mukaan menevistä kokomerkinnöistä joten todeattakoon että koko 47 = XXXL. Edes ameriikassa triple-XL ei kuulu normaalivalikoimiin ja siellä ollaan aika paljon lihavempia kuin Suomessa (ainakin vielä). Joten kannataa olla tyytyväinen, että Stocka edes varastoi moisia kokoja.

    Lisää aiheesta
    http://www.bigformen.fi/BFMsizes/size.php