Kulutusjuhla

Kusetuksen makua

Ostin tänään liput AirBalticin nettikaupasta. Liput Tampereelta Istanbuliin ja takaisin näyttivät siellä maksavan 324 euroa veroineineen. Kun tilaus eteni, niin päälle tuli ”luonnollisesti” vielä maksu matkatavaroista (2×18 €) ja varausmaksut (20 €). Ei noissa vielä mitään, näinhän ne halpislentoyhtiöt toimivat; kaikesta pitää maksaa erikseen. Mutta kun olin syöttänyt tietoni ja ryhtymässä maksamaan, niin tuli ilmoitus, ettei lippuja voidakaan myydä tähän hintaan! Hinta olikin kummasti noussut muutaman kympin.

En todellakaan usko, että keskiviikkoiltapäivänä AirBalticin lipunmyynti kävisi juuri tuolle välille noin kuumana, että yht’äkkiä lippuja olisi mennyt läjäpäin. Tuli aika kusetettu fiilis. Ja kun muistelen paremmalle puoliskolleni käyneen aivan samoin Helsinki-Istanbul lippuja ostaessa kyseisen firman sivuilta.

Tuli kyllä sen jälkeen tarkastettua kaikki mahdolliset vaihtoehdot Suomesta Istanbuliin, mutta lopulta kuitenkin päädyin luovuttamaan rahat latviaisille kusipäille. Eli se siitä asiallisen palvelun vaatimisesta.

1 Comment

  1. Hehe, kävi ihan samalla tavalla, kun äsken kokeilin. Helsinki-Istanbul 20.3. ja paluu 27.3., molempina päivinä mahdollisimman aikaiset lennot. Hinta aluksi ilman kasseja ja mitään lisukkeita jotain 299, sitten juuri ennen maksua 369. Taidan jatkossakin välttää AirBalticin, kun muualta näyttää sitä paitsi löytyvän vielä halvemmallakin.