Kulutusjuhla

Sähköä on helppo säästää

Vaiheinen on säästänyt sähköä helposti mm. vaihtamalla energiansäästölamppuihin, poistamalla pakastimen käytöstä ja lopettamalla television katselun: ”Vaikka kaikissa kotitalouksissa samanlaiset toimintamallit tai säästämisen strategiat eivät ole mahdollisia, väitän että itse kukin voi säästää sähköä merkittävästi ja näkyvästi.

Väitän myös, että elämisen laadun siitä kärsimättä, kotitalouksissa on mahdollista säästää varsin helposti vuotuisessa sähkönkulutuksessa 10-30 % verrattuna nykyiseen kotitalouksien keskiarvokulutukseen. Suuremmatkaan prosentit eivät ole mitään mahdottomuuksia.

Eri laitteiden sähkönkulutuksen lukemia löytyy esimerkiksi Motivan sivuilta tai kodin energiaoppaasta. Motivalta löytyy myös vinkit energiansäästöön.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Säästän mielummin elintarvikekustannuksissa käyttämällä pakastinsa.

  2. Kokonaisuuden kannalta tuo pakastin on kaiketi hieman kaksipiippuinen asia. Omassa taloudessani sen käyttö oli koko ajan sellaista, jonka saattoi helposti korvata sillä, että ei yksinkertaisesti osta kaupasta varastoon ylimääräistä. Monille pakastin on hyvinkin tarpeellinen ja hyödyllinen väline, mutta kuinkakohan monta pääasiassa hukkakäytöllä olevaa pakastinta maassamme pidetään 24/7 päällä?

  3. Keittiössä ja valaistuksessa voi siis säästää energiaa kerrostaloasujakin, mutta varmaan merkittävimmän säästön saa aikaan omakotiasuja, joka säätää talviajaksi termarin tosiaan reilusti ALLE + 20 asteen talvella. Villatakki päälle ja villasukat jalkaan. jos ei kuvittelekaan pärjäävänsä sisällä ympärivuoden t-paitasillaan, voi säästää energiassa merkittävästi.