Kulutusjuhla

Katso kilohintaa!

Tuli vastaan Jyväskylässä K-market Kympissä tälläiset snacksit:

kalliit_punajuuret
Aika huikeaksi nousee punajuurien kilohinta kun niitä vähän leikellään, friteerataan ja pakkaillaan. Ei lähde kyllä tuohon hintaan nuo snacksit mukaan, vaikka olenkin kaipaillut Suomeen muitakin juureksia kuin perunaa naposteltavaksi.
Tuo kilohintahan on suurempi kuin monella mausteella! Kuinka tyhminä ne oikein ihmisiä pitää?

6 Comments

  1. Itse raaskin ostaa noita Real Snacksejä, kun täkäläisessä Anttilassa oli maaliskuun lopussa vanhentuva erä hintaa 5 pss / 1 e. En kyllä oikein noista punajuurista pitänyt, liian etikkaisia. Omenalastut sen sijaan ovat oikein herkullisia. Vaan ei niistä täyttä hintaa kyllä maksaisi.

  2. Tsekkaappa teho-energiaporetabletit, menee aika hillittömäksi.

  3. Vähän muitakin juureksia on rajallisesti tarjolla Suomessa myös: http://www.terrachips.com/index.php

  4. Noihan ei oo friteerattuja vaan kuivattuja ja veden häviämisen takia kilohinta nousee taivaisiin. Real Snacksin kotisivujen mukaan pussissa on kolme punajuurta kuivattuna, eli noin 300g punajuurta muuttuu 20 grammaksi. Silloinhan ”tuoreeksi punajuureksi” muutettuna kilohinnaksi tulisi about 5e mikä ei ole enää kuin viisinkertaisesti sen mitä maksat raa’asta punajuuresta. Eli aika samaa luokkaa mitä maksat perunalastunvalmistajalle ylimääräistä suhteessa siihen että ostaisit raakaa pottua.

  5. Juha: joo, Teho-poretableteilla on kunnon kilohinta, jotain 140 €:n kieppeillä.

  6. Halusin maistella noita snackseja yli vuoden verran huomattuani jostakin naistenlehdestä, että tällaisia on saatavilla. Kokemukseni oli päinvastainen kuin Aaltoneidolla – olin pettynyt, että päämakuna ei ollut etikka ja punajuuri vaan etikka ja pippuri. Sinänsä pussukka ei kaatanut budjettiani – tuo pieni 20 gramman pussi pyöriskeli asunnossani avattuna useamman viikon…