Kulutusjuhla

Kusetuksen makua, osa 2

Kerroin jo aiemmin AirBalticin muuttuvista hinnoista. Nyt muuttui sitten lentopäivät.

Eilen tuli sekä tekstaria että sähköpostia, ettei AirBaltic lennäkään Tampereelta Riikaan ensi viikon keskiviikkona eikä Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina takaisinkaan. Samalla oli laitettu erikoinen tarjous mukaan: Lento Riikaan torstaina 9.4. ja ”jatkolento” sieltä Istanbuliin vanhan suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 8.4. Paluulennolle tarjottiin samanlaista järjestelyä, jossa Istanbul-Riika oli vanhan suunnitelman mukaan ja Riika-Tampere -lento vuorokautta myöhemmin. Latviassa on nähtävästi joku ihan oma aikajärjestelmä, jolla päästään vuorokausi taaksepäin.

AirBalticin puolustukseksi on sanottava, että kun eilen ärähdin heille asiasta sähköpostilla, niin tänään tuli puhelinsoitto ja sovimme, että meno- ja paluulentoni siirtyivät päivällä eteenpäin. Onneksi työnantajani on hyvin ymmärtäväistä sorttia enkä ollut sopinut heti Pääsiäisen jälkeen mitään tapaamisiakaan, joten siirto onnistui.

Mutta täytyy kyllä ihmetellä kahden lennon yht’äkkistä perumista. Onkohan AirBalticin pitänyt karsia lentovuorojaan Balttian talouden syöksykierteen vuoksi vai mikä on ollut syynä? Pitää nyt pitää peukkuja ylhäällä, että nämä lennot pitävät ja koneet ilmassa…

1 Comment

  1. Eipä tuossa välttämättä ole mitään sen kummempaa taustalla.

    Niin kauan kun matkustajat ovat ”ymmärtäväisiä” ja niin kauan kun tarjottu palveluntaso on heille riittävää hintaan nähden kannattaa halpisyhtiöiden toimia juuri kuvatulla tavalla ja kylmästi vain peruuttaa ne lentovuorot joissa täyttöaste jää katteiden kannalta liian alhaiseksi…