Kulutusjuhla

Taloyhtiön kierrätyshyllyn säännöt tai ohjeet?

Kulutusjuhlan lukija Timo on lupautunut hoitamaan taloyhtiönsä ns. kierrätyshyllyä (kierrätyshyllystä kirjoitti marraskuussa Jonna).

Timo pisti nyt sähköpostia ja kyseli, löytyisikö jostain valmiita tekstejä kierrätyshyllyn tiedottamiseen, säännöiksi tai ohjeiksi. Eli jos sinulla on kokemuksia tai näkemyksiä siitä, mitä kierrätyshyllyä toteutettaessa on hyvä huomioida, niin kerrothan kommenteissa. Tai jos sinulta löytyy jo valmiiksi sääntöpohjaa, niin siitäkin saa vinkata ja lähettää vaikka minulle.

5 Comments

 1. Meidän taloyhtiössä säännöissä on ainakin seuraavaa:
  – tuo vain ehjää ja puhdasta tavaraa
  – vie roskat roskikseen ja romut kierrätykseen
  – jos huomaat tavaroidesi lojuvan kierrätyspisteessä vielä kuukauden kuluttua, ole hyvä ja toimita ne edelleen kierrätykseen

  Tärkeintä varmaan on, ettei pistettä käytetä ongelmajätteen kaatopaikkana, että sinne tuotava tavara on käyttökelpoista ja että ne tavarat toimitetaan edelleen esim. UFFille, jotka eivät tee kauppaansa.

 2. Kiitos Tyttism, heti tuli hyviä neuvoja!

  Ja jos muilla lisää mainita vastaavia, niin tänne vaan, kiitos! 🙂

 3. Rupesin asiasta yo kommentin pohjalta kirjoittamaan ohjehahmotelmaa ja vaimo ehdotti, että hyllyn vieressähän voisi myös olla ilmoitustaulu, johon voi isommat tavarat lapulla kertoa annettaviksi.

  (ja tietysti voihan ilmoitustaululla olla lappuja myytävistäkin tavaroista…)

 4. Hei ihanaa, että muillakin on tällaisia suunnitelmia! Itse en ole vielä tehnyt asian eteen mitään, mutta ajattelin myös kyhätä meille samanlaisen systeemin omaan taloyhtiöömme. Pitäisi vielä pirauttaa hallitukselle.

  Olin jopa ajatellut niin, että pari kuukautta seisseet kamat voisin itsekin kiikuttaa pois muualle kiertoon. Eli ehtona olisi vain se, että kama tosiaan on käyttökelpoista.

  Ilmoitustaulu on myös hyvä idea! Mitä muuta tässä kannattaisi huomioida? Mielelläni näkisin sun ohjehahmotelman, josko siitä saisin itsekin vinkkiä. Ei tarttis keksiä pyörää yhä uudestaan…!

  Onnea ja menestystä kierräyshyllyprojektille! Olisi mukava kuulla kokemuksia kun se on lähtenyt käyntiin – ja ne joilla tämä on jo käytössä, miten on sujunut?

 5. Heitin nyt blogiini tekstin, jonka isännöitsijälle lähetin – ei noihin Tyttismin kohtiin tullut mitään oleellista lisättävää enää, vaan hiukan sepustusta vaan ympärille lisäsin.

  Toivottavasti lähtee hyvin matkaan, pitänee itsekin katsella josko jotain olisi sinne vietäväksi.