Kulutusjuhla

Toukokuu tuo kauppojen kesäaukioloajat

Tästä päivästä lähtien isotkin kaupat saavat olla sunnuntaisin auki ainakin elokuun loppuun saakka (paitsi helluntaina 31.5.). Todennäköisesti että ennen syyskuuta tulee uusi laki, joka sallii jatkuvan sunnuntaiaukiolon.

3 Comments

  1. Äitienpäivänä ollaan sulki kans.

  2. Onko myös kaikki vaateliikkeet ja vaatekaupat auki sunnuntaisin?! Ja mistä kellonajasta mihin? Kiitos vastauksesta.

  3. Tyttö vain, kaupat pääsääntöisesti itse voivat päättää, milloin ovat auki. Kauppakeskuksissa voi olla vaateliikkeillä vuokrasopimus, joka velvoittaa pitämään ovet auki sunnuntaisin silloin, kun kauppakeskuskin on auki. Mutta siis yleisesti ottaen kaupat itse päättävät, ovatko auki vai kiinni. Monet pelkästään vaatekaupat pitävät oviaan varmastikin kiinni, tosin tietysti sesonkiaikaan (kuten koulujen alkaminen) lienevät helpommin sunnuntaisin auki.

    Sunnuntaina ovet saa avata klo 12, sulkea pitää klo 21. Monet erikoisliikkeet ovat usein auki esim. klo 12-16.