Kansanedustaja, epäjumala, Markku Uusipaavalniemi väitti YLE Puheen haastattelussaan, että asuntojen hinnat voivat jopa puolittua seuraavien kolmen vuoden aikana. Aika kova väite, mutta minusta Uusis perusteli kantansa aika hyvin: nyt alkaa vasta tuntua irtisanomisten vaikutukset, kuten se, että ihmiset myyvät asuntonsa.

Jos Uusiksen veikkaus menee edes vähänkin oikeaan suuntaan, niin tilanne lienee monelle aika ikävä. Ja yhtä monelle todella mukava kun kämppiä saa halvalla. Kyllähän asuntomarkkinoilla on ollut ylikuumenemisen merkkejä näkyvissä, joten eipä liene ihme jos erityisesti isompien asuntojen hinnat tippuvat.

Minusta on muutenkin vähän kumma kun julkisuudessa puhutaan jatkuvasti, että kohta tämä taantuma on ohi ja kaikki on hyvin. Ei paljon siltä näytä jos katsoo vaikkapa Hesarin sunnuntaisin ilmestyvää YT-puntaria. Sen mukaan tänä vuonna on lomautettu lähes satatuhatta ihmistä. Kuullostaa ihan lamalta.