Sun Äitis kertoo, miten hänen 19-vuotias poikansa sai Nordeasta pankkisiirron, jossa 147 euron summan saajana oli Kotipankki. Sun Äitis selvitti, että Kotipankki on OP-ryhmän rahoituslaitos, jossa luottotilin saaminen edellyttää 20 vuoden ikää. Tilisiirron alkuperä vaati mutkikasta selvitystyötä: ”Kun virkailijalle selvisi, että maksajaksi merkitty oli 19-vuotias, hän ymmärsi saman tien, ettei sen ikäisellä voi olla Kotipankin kanssa sopimusta. Varmistussoitto Kotipankkiin. Spöge ei ole asiakkaansa. Pankkisiirron viitenumerolla haettaessa paljastui, että kysymyksessä oli ihan toisen ihmisen luottotili!!

Lopuksi virkailija sanoi, ettei tiedä, miten Spögen nimi, osoite ja tilinumero olivat voineet tulla pankkisiirtoon. Lisäksi hän sanoi, että pankkisiirron voi repiä aiheettomana. Mitään perimissysteemeitä sun muita ei tarvitse pelätä, kun “eihän sillä pojalla edes ole luottotiliä Kotipankissa”. Kehotti kuitenkin varmuuden vuoksi tarkkailemaan tiliotetta.

Minua vastaus ei tyydytä. Haluan ehdottomasti tietää, mistä tuollaisia pankkisiirtoja putkahtelee. Missä vaiheessa luottoketjua Spögen osoite- ja tilitiedot ovat yhdistyneet jonkun ventovieraan naisen luottotilin viitenumeroon? Onko jollakulla muulla vastaavia kokemuksia?” (Mari Koo)