Kulutusjuhla

Sunnuntai-aukiolo menee läpi!

Päähallituspuolueet ovat päässet yksimielisyyteen kauppojen sunnuntaisesta aukiolosta – ensi vuoden alusta kaupat ovat tosiaankin käytettävissä myös sunnuntaisin. En saa Hesarin artikkelista ihan selvää, viittaako alle 400-neliöisten mahdollisuus 24h aukioloon nimenomaan joulumyyntiin vai onko tarkoitettu yleiseksi. Oli miten oli, edistystä kuitenkin tapahtuu!

3 Comments

  1. No edistystä ehkä kaupunkiseuduilla jossa asiakasvirtaa riittää sunnuntaisinkin, mutta kuinka käy pikkuliikkeiden tai pienten paikkakuntien kauppojen, joilla palvelu on ollut valttina? Sunnuntaisin palvelu maksaa hyvin paljon, ja jos sunnuntaipalkkoja ei pystytä kattamaan riittävällä myynnillä, niin ehkä hintoja sitten nostetaan. Ei yrittäjätkään tahdo ilmaista työtä tehdä. Itse työskentelen kauppakeskuksessa ja on ollut ihanaa että viikossa on edes yksi takuuvapaa vapaapäivä, ettei kukaan soita aamulla paikkaamaan saikkua tai muuta. Yhtälailla voisi mielestäni alkaa vaatia että pääse sunnuntaisin kirjastoon tai pankkiinkin.

  2. Eihän kauppojen ole pakko olla auki, vaan ne SAA olla.

    Miksi kirjastoon tai pankkiin pääseminen sunnuntaisin olisi ihmeellinen ajatus? Musta se olisi kovinkin oikeansuuntaista kehitystä.

  3. Kauppakeskuksen liikkeiden vuokrasopimuksessa on kohta, jossa sitoudutaan olemaan auki kaikkina päivinä jolloin kauppakeskus on auki. Helleviikonloppuisin kauppakeskukset ovat hyvin tyhjillään. Yksittäisillä kaupoilla tosiaan on vapaus valita pitääkö sunnuntaisin auki, mutta jos lähistöllä palvelee kilpailija sunnuntaisinkin, tuskin kauppa tahtoo varta vasten luovuttaa asiakkaitaan kilpailijalle. Jännä kuitenkin nähdä kuinka asia vaikuttaa missäkin:) Lisäksi pelkään sunnuntain arkipäivistymistä, jolloin pitkällä aikavälillä voi käydä niin, että sunnuntaikorvaukset lakkautetaan.