Kulutusjuhla

Automaattisesti luomumunia

Nooralla on tapansa: ”Tänään kaupassa käydessäni nappasin mukaan automaattisesti luomukananmunia. Ostan niitä nykyään aina. Olkootkin, että ovat hieman kalliimpia mutta syön kananmunia niin vähän, että talouteni kompastuu varmastikin johonkin muuhun kuin luomukananmuniin. Jos pienillä valinnoilla on vaikutus, niin toivon että tämä osaltaan vaikuttaa siihen että niistä järkyttävistä häkeistä luovutaan, ja elämiä joista saamme ravintoamme voidaan kasvattaa inhimillisesti.
Jossain vaiheessa vielä lipsuin vapaan kanan muniin mutta nekin saattavat olla tuotettu tuhannen kanan kanalassa, jossa yhdelle siivekäälle jää vain munan verran tilaa, eikä kana ole kovinkaan vapaa alimmaiseksi talloontuneena
.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Myös luomukananmunat on tuotettu useamman tuhannen kanan kanaloissa. Luomukanalan koko on korkeintaan 3000 kanaa. Tutkimusten mukaan tavalliset lattiakanalat ovat kanoille yhtä viihtyisiä kuin luomukanalat, mutta luomukanaloissa kanojen kuolleisuus on huonommasta hygieniasta johtuen suurempi. (Tutykimuksista ja niiden tulkinnasta voi tietysti olla perustellusti eri mieltä.)