Kulutusjuhla

Lahjaksi liikuntavalmennusta

Sain eilen ystäviltä syntymäpäivälähjaksi juoksun tekniikkavalmennusta. Olipa kivaa ja hyödyllistä!

Olen harrrastanut lenkkeilyä vuosia ja juoksin nyt keväällä ensimmäisen puolimaratonin. Joskus olin maininnut ystävälle, että en tiedä, millainen juoksutekniikkani on ja miten sitä voisi parantaa. Ystäväni, itsekin urheilua harrastavana, muisti tämän ja hommasi juoksuvalmentajan opastamaan meitä, siis sekä minua että muita kiinnostuneita ystäviäni.

Tällainen lahja on mielestäni mainio. Sen lisäksi, että se vastasi toiveitani, niin se oli aineeton ja siitä saivat nauttia muutkin juoksevat ystäväni. Lahjasta on minulle iloa pitkään: heti tänä aamuna tuntui siltä, että pitäisi päästä testaamaan oppeja ja tehostaa omaa juoksuharjoitteluaan.

Lahjaan kuului myös kirja, jonka eilinen valmennusopettaja on kirjoittanut (Naisen juoksukirja), joten voin vielä lukea lisää teoriaa.

Aiemmin tällä viikolla eräässä keskustelussa sivuttiin aihetta ”nainen ja liikunnallinen lahja”. Ajatus oli, että jos kumppani hankkii naiselleen lahjaksi jotain sporttista ja hikoiluttavaa meininkiä, niin nainen voi jopa loukkaantua. Turvallisempaa on tarjota naiselle hierontaa tai kauneushoitolapalveluita.

Tuskin tätä voi yleistää. Varmasti on naisia, jotka minun laillani nauttisivat omaa liikuntaharrastuneisuutta tukevasta lajiopetuksesta, oli kyseessä sitten esimerkiksi tanssi, pilates, jousiammunta, golf, sulkapallo tai melonta. Myös kuntotesti olisi oletettavasti monelle mieluisa lahja.

Mutta jos liikunnasta ei välitä, niin ei sitä tietysti lahjanakaan kannata tuputtaa.

2 Comments

  1. Mä pääsin penikkataudista eroon kun fysioterapeutti neuvoi juoksuasentoni paremmaksi. Muutamat lenkit sittemmin juosseena ei voi kuin ihmetellä. Ei ollut käynyt mielessäkään ettenkö osais juosta. Erikoistuettuja, kalliita lenkkareita harkitsin kyllä, ja se olis ollut ihan turha investointi.

  2. Pauliina, samantyylisiä tarinoita olen kuullut muitakin. Tossufirmojen myyntimiehet kauppaavat innolla omia, tuettuja lenkkareitaan, vaikka todellisuudessa niistä voi olla enemmän haittaa. Tässä juoksuvalmennuksessanikin puhuttiin siitä, että liikaa tuettu jalkine ei poista ongelmaa, vaan saattaa aiheuttaa niitä lisää. Ja jos vaivat paranee juoksutekniikkaa muuttamalla, niin onhan se fysioterapeutti halpa investointi!