Kulutusjuhla

Liity Ilmastomaajoukkueeseen ja ole mukana lisäämässä tuulivoimaa

Ilmastomaajoukkue-kampanjassa voit ilmoittaa halukkuutesi tuulivoiman lisäämiseen Suomessa:

”Suomen päästöt ovat tällä hetkellä henkeä kohden kaksinkertaiset Ruotsiin verrattuna. Ruotsi vähentää päästöjä 40 % vuoteen 2020 mennessä. Suomen ilmastostrategiassa ei puolestaan edes ole vastaavaa lukua! Huh huh ja hohhoijaa. Me emme kertakaikkiaan usko, että kaikki suomalaiset ajattelevat näin.

Me uskomme, että kansa haluaa tuulivoimaa! Me uskomme, että tuulivoima on tehokas tapa vaikuttaa ilmastonmuutokseen! Me uskomme, että suomalaiset haluavat vaikuttaa ilmastonmuutokseen enemmän kuin poliittiset päättäjät kuvittelevat meidän haluavan!”

”Ilmastomaajoukkueen tavoitteena on saada Suomeen lisää tuulivoimaloita. Ei sen kummempaa.

Ilmastomaajoukkueen takana ei ole rahaa. Energiayhtiöillä ei ole näppejään sopassa, eikä kukaan ole siis maksanut tämän saitin tekemistä. Hommia tehdään talkootyönä. Ainoat asiasta hyötyvät tahot ovat ilmasto, sinä ja parhaan tarjouksen tekevä tuulivoima suomalaisille tarjoava yritys. Tässä tekstissä mainitut me olemme: Ilmastotalkoot, Porkkanamafia, N2 Laundry, Drum, Demos, Luxus, YleX, Nebula ja Taloustutkimus.”

Kirjaamalla tietosi sivuille sitoudut vaihtamaan sähkösopimuksesi tuulisähkösopimukseen, jonka raati valitsee. Vaihto onnistuu kilpailutuksen jälkeen helposti eli käytännössä annat sähköyhtiölle luvan ottaa sinuun tarjouksen merkeissä yhteyttä. Eikä siis haittaa, vaikka kotisi energia tulisi jo nyt tuulesta.

Samalla kyseessä on Porkkanamafian ensimmäinen kansallinen, laaja tempaus.

2 Comments

  1. Ruotsin päästövähennystä helpottaa päätös pitää nykyiset ydinvoimalat käytössä ja nykyisten ydinvoimaloiden tuotantokapasiteetin kasvattaminen.

    Tuulivoimaa voidaan lisätä, mutta täytyy muistaa että silloin täytyy rakentaa saman verran kapasiteettiä säätövoimaksi, ettei valot sammu kun tulee tyyntä. Tämä tarkoittaa käytännössä fosiilisilla polttoianeilla, turpeella tai vesivoimalla tuotettua sähköä. Koska ilmasto ei tykkää fossiilisten tai turpeen poltosta, tarkoittaa tämä sitä, että Porkkanamafia haluaa tuhota viimeisestkin luonnonvaraiset kosket ja niiden jalokalakannat vesivoiman lisärakentamisella. En voi käsittää tällaista kampanjaa.

  2. Osaisiko joku meteorologiasta ja ilmastosta tietävä kertoa kuinka todennäköistä on että kaikissa (tai sanokaamme yli kolmessa neljäsosassa) Pohjoismaiden tuulivoiman rakentamiseen sopivissa paikoissa olisi tyyntä yhtäaikaa? Jotenkin uskoisin, että todennäköisyys tällaiseen ei ole aivan valtava, joten en usko, että niin tarvittaisiin yhtä suurta säätövoimakapasiteettia kuin mitä on tuulivoiman kapasiteetti.

    Sen toisen pääomavaltaisen energiantuotantotavan eli ydinvoiman lisärakentaminen on mielestäni toki kannatettavaa myös, mitä useampi kivihiililauhdevoimala saadaan alas, sitä parempi.