Kulutusjuhla

Lahjojen monet ulottuvuudet

Lupiini kirjoittaa lahjoista: ”Häälahjat pyydettiin ohjaamaan hyväntekeväisyysjärjestön tilille, mikä sai minut tuntemaan piston sydämessäni (meillä oli matkatili) ja pohtimaan, voisiko nimiäisjuhlien lahjajutut delegoida kätevästi vaikka Suomen Pakolaisavun hyväksi. Tiedän kyllä, että kun sukuun tulee ensimmäinen tyttö, olisi vähän julmaa riistää tädeiltä mahdollisuus antaa jotain ihanan prinsessaista. Koska emme kuitenkaan kannata prinsessaideologiaa ja tavaraakin tuntuu tunkevan koko ajan joka tuutista, olisi ehkä kätevintä jos ihmisten halu antaa lahjoja kanavoitaisiin hyödyllisesti? Onhan kyllä niin, että tilille maksaminen ei oikeasti tunnu yhtään niin mukavalta kuin lahjan valitseminen ja paketointi (rakastan lahjojen antamista).” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Hyvä idea. Voisikohan vieraille sanoa, että saa lahjaksi tukea mitä tahansa hyväntekeväisyystahoa; näin turvattaisiin se valinnanmahdollisuuskin. Oishan aika hauskaa, jos vaikka kummit joka synttärinä tukisivat aina Pakolaisapua hopealusikkojen kantamisen sijasta… En toki tiedä kuinka hauskana lapsi sitä pitäisi 😉

  2. Todennäköisesti kukaan ei kuitenkaan lahjoita pakolaisille mitään. Eikä muillekaan hyväntekeväisyystahoille. Ellei sitten pyydä jotain kuittia tai muuta todistetta siitä, että rahaa on annettu. Vieraat ovat vain hyvillään, kun saa ostaa niilläkin rahoilla karkkia.