Kulutusjuhla

Tulevan vuoden kalenteria tarvitaan jo

Ennen elettiin tyytyväisinä, kun tulevan vuoden kalenterin sai kaverilta joululahjaksi, nätisti koristeltuna.

Tavallaan ymmärrän, että kaupoissa ei ole vielä ensi vuoden paperialmanakkoja myynnissä. Ollaan varmaankin vielä siirtymävaiheessa – on mennyt vasta muutama vuosi niin että tapaamisia, seminaareja, tapahtumia on tiuhaan sovittu seuraavalle vuodelle jo elo-syyskuussa, ja lisäksi monet ihmiset käyttää sähköisiä kalentereita.

Mutta mulle ei tulisi mieleenkään luottaa siihen että bitti/digi/elektroni toimii aina silloin kuin pitäisi. Nähdäkseni kellään muullakaan ei ole kokemusperäistä syytä luottaa tähän…? ;-> Kun taas kynällä paperille tehdyt suunnitelmat kestää takuuvarmasti mukana niin kauan kuin tyyppi ei itse unohda nakkaansa vääriin paikkoihin.

Eniveis, olisi IMHO kovin mukavaa jos kalenteriteollisuuden kelloa saisi jo ensi vuodeksi rukattua niin, että kaupoista saisi seuraavan vuoden kalentereita paljon aiemmin kuin mihin tähän mennessä on totuttu. Helpottaisi monen työpöydän hommajuttusysteemejä.

6 Comments

  1. Minä käytän pelkästään kännykän kalenteria, vaikka tiedostan riskin siitä että koko vehje kosahtaa eräänä kauniina päivänä. En yksinkertaisesti jaksa omaa sotkuista käsialaani paperikalenterien sivuilla, saan stressiä siitä että viikkonäkymä on täynnä raapustuksia. Kännykkä näyttää vain ja ainoastaan seuraavaksi tulevan tapahtuman, ei tarvitse muista murehtia. Eikä sitä ole mitenkään mahdollisuus missata, kun tapahtumatiedot näkyvät puhelimen nätöllä koko päivän.

  2. Mulla on käytössä Google Calendar. Mun kännykän kalenteri on aika onneton, muuten käyttäisin vain sitä. Paperikalenterikin löytyy, mutta mulla on vähän sama ongelma kuin edellisellä kommentoijalla, se käsiala…

  3. Itse käytän sähköistä kalenteria, sillä se on paperiseen verrattuna ylivertainen. Aina saatavilla puhelimessa tai tietokoneella, samoin näkyvillä on muiden ja ryhmäkalenterit. Tietää aina kertavilkaisulla omat ja muiden omaan ajankäyttöön vaikuttavat tekijät.

  4. Opiskelijoiden kalenterit menee jo pitkällä ensi vuodessa! Itse asiassa ensi syksyyn asti! Ja ne löytyvät kaupoista juuri nyt!

  5. Niin.. paperikalenteri toimii niinkauan kunnes sen hukkaa. Kun omasta sähköisestä kalenterista on synkkaukset sekä kännyssä, duunin serverillä että googlen kalenterissa niin yhden kopion mahdollinen menettäminen ei tunnu missään vaan tulevat ajanvaraukset voi aina tarkastaa muista kopioista. Viimeiseen 8 vuoteen en ole paperikalenteria käyttänyt enkä keksi oikeastaan mitään järkevää syytä sellaisen käyttöön enää näinä aikoina. Aikakautensa oravannahkoja.. sanoisin..

  6. Sähköisiä kalentereita kannattaa käyttää niin, että tapaamset ovat useammassa kalenterissa. Näin ne varmasti säilyvät tallessa.

    On äärimmäisen epätodennäköistä, että esim työpaikan (Outlook yleensä) kalenteri ja Googlen kalenteri katoaisivat samalla viikolla.