Amatööri ekonomisti on nyt lainannut ensimmäisen kerran rahaa Kiva.org -sivuston kautta: ”Mikrolainat ovat nousseet julkisuuteen sen jälkeen kun kun yksi idean isistä professori Muhammed Yunus sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006.

Itse uskon, että juuri lainaamalla avustaminen on hyvä tapa kestävään auttamiseen. Varsinkin köyhien maiden naisille pieni laina voi olla oman omaisuuden alku. Siinä on suuri ero hyvinvoinnissa jos omaisuutta ei ole yhtään siihen verrattuna, että omaisuuden arvo on vaikka vain 100 dollaria. Vielä merkittävämpää on säännöllisten tulojen nousu nollasta yhteen dollariin.

Velkahan on sama asia kuin säästäminen. Säästämisessä rahat kerätään hankintaa varten. Velan ottamisessa hankinta taas tehdään heti ja rahat maksetaan myöhemmin. Siksi lainamarkkinat ovat yritystoiminnan perusta. Säästämään pääsee vasta kun tarvittava pääoma on hankittu.” (Mari Koo)