Kulutusjuhla

”Sirkusmusiikin tahdissa mylvivä lauma” – Hullujen Päivien ovenavauksessa

We Love Helsingin Lilli Kaarakka kävi testaamassa, tarttuuko Hullujen Päivien ostohysteria: ”Samalla hetkellä kun vieressäni ollut nainen litistyy minua vasten, näen sivusilmällä kun muutama lenkkitossu jo kaapi maata. Olen kuin olenkin keskellä karjalaumaa. Rentoutuneet naurahdukset ovat nyt mennyttä, ihmisten katseet ovat keskittyneitä. Nyt on tosi kyseessä! Hetkellä millä hyvänsä lasiovet avataan. Ei voi sanoa, etteikö ostohysteria tarttuisi, niin luontevasti käytän kyynärpäitäni velloessani massan mukana sisään tavaratalon uumeniin. Sadat keltaiset myyjät vastaanottavat tätä sirkusmusiikin tahdissa sisään mylvivää laumaa. [- – -] Poistun Stockmannilta ostamatta mitään, osittain periaatteesta, osittain yksinkertaisesti sen takia, että sisäänrynnistyksen mukana tuoma jännitys ja into kestivät vain pienen hetken. Ympärilläni vellova massa kasvaa ja lähden tyytyväisenä; näille Hulluille Päiville ei enää tarvitse mennä.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Mietin kanssa juuri äskettäin mun omalla sivulla koko Hullujen Päivien absurdiutta…
    http://pete2ndbest.blogspot.com/2009/10/hullut-paivat.html