Kulutusjuhla

Huonekalukangaslöytö alelaarista

Norppa kävi ostamassa huonekalukangasta: ”En kovinkaan usein käy kangaskaupassa. Jos käyn, niin todennäköisemmin seuralainena. Tänään olin asiakas. Haparoiva, mutta onnekas asiakas.
Tavoitteena oli löytää 2×3 metriä huonekalukangasta. Mielummin melko nopeasti ja järkevällä euromäärällä. [- – -] Mielityn vinkistä löysin tieni Yliopistonkadun Eurokankaaseen, ja vielä tarkemmin alelaarille. Tämä olikin huippuneuvo sillä kun muut kankaat olivat keskimäärin 18 euroa metri, tämä kangas oli 18 e/kilo. Hyvällä tuurilla sattui löytymään kaksi riittävän kokoista palaa, ja loppuhinnaksi kankaalle tuli 20 euroa/tuoli. [- – -] Kävin kysymässä pelastustyötä myös naapurissa olevasta verhoiluliikkeestä. Kaunis, mutta liian kallis idea kierrättäjälle. Ystävällinen palvelu, kauniita kankaita sekä taivaallinen hinta. On järjetöntä maksaa vanhan tavaran henkiin herättämisestä yli kahtasataa, kun tavoitteena on itsekin pysyä hengissä. Soittamalla edullisemmalle ompelijalle ja penkomalla kangas alelaarista, hinta tippui neljännekseen.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Muistakaa kangasostoksissa myös Konkurssipesät! http://www.konkurssipesat.com/ilmoitukset/11/1113_lahtinen.htm Uutta tavaraa, mulla halvemmalla kuin muualla.