Kulutusjuhla

Haaste: pidä 100 henkilökohtaista tavaraa ja pane loput kiertoon

Vehmas Assemblyn Sampsa tarttui haasteeseen luopua liiasta materiasta:  ”Haasteen aikana henkilökohtaiset tavarat karsitaan 100 tärkeimpään. Loput tavarat laitetaan kiertoon. Henkilökohtainen tavara on esine, joka ei ole yhteiskäytössä. Haasteessa on yhteisten tavaroiden sallimisen lisäksi muutakin joustavuutta. Rakkaasta vinyylikokoelmasta tai kirjoista ei tarvitse luopua, vaan ne voi laskea yhtenä kokoelmana.” Blogistanissa kiertävä 100 things challenge pistää ajattelemaan paljonko omaisuutta nurkkiin on kertynyt ja auttaa ”vapautumaan tavaran aiheuttamasta tyytymättömyydestä”.  (Suviko)

5 Comments

  1. Moni tavarani on niin vanha ja kulunut, ettei sitä huolisi kukaan. Vaihtoehtona on siis joko säilyttää se itse (lopulliseen hajoamiseen asti) tai heittää se kaatopaikalle. Pitäisin tavaran säilyttämistä ja loppuun käyttämistä tässä tapauksessa parempana vaihtoehtona.

  2. Onneksi ”mun” tietokone ja puhelin ei ole omaa omaisuuttani, niin en niistä ainakaan joutuisi luopumaan 😀

  3. Kun asiaa rupeaa miettimään, niin tuskin saisin kasaan edes 50:ä henkilökohtaista tavaraa.

  4. Siis tavarat, joita vaimokin käyttää, eivät kuulu sallittujen 100 tavaran joukkoon? Siinä tapauksessa minulla on oikeastaan vain omat vaatteeni, joten jään hyvinkin alle 100 tavaran.

    Helppoa!

  5. Onpa typerä haaste kertakaikkiaan, tässähän ei ole mitään haastetta perheille tai pariskunnille (=suurin osa tavaroista yhteiskäytössä) ja sinkuille haaste taas on aivan älytön eli laskeminen on aloitettava huonekaluista, matoista, kahvikupeista, haarukoista, lakanoista ja pölyrätistä. 100 tavaraa kuulostaa myös vähän vähältä muutenkin, kiva varmaan hävittää omaisuutensa jos on varaa ostaa uutta sitten kun leikkiin kyllästyy, mutta muuten ei ehkä kauhean fiksua kuitenkaan. Reissaaminenkin on kivaa pienin matkatavaroin, mutta jo kuukauden jälkeen tympii tosi pahasti ne kolme mukana olevaa t-paitaa. Haasteen idea ei liene ostella uutta tympiinnykseen tai uustarpeeseen, silloinhan tämä olisi varsin epälooginen ja epäekologinen vitsaus koko haaste.