Kulutusjuhla

Nettikirjankauppatilauksen onnistumiset ja heikot hetket

Ina testasi kirjan tilaamiseksi nettikauppoja: Booky.fi sai hyvää palautetta mm. helppokäyttöisyydestään, mutta kirjan tilaamista seuraavana päivänä kävikin ilmi, ettei teosta ollutkaan varastossa, vaikka tilaushetkellä muuta väitettiin. Adlibriksestä haluttu kirja löytyi, mutta teos ei löytänyt perille niin kuin asiakas olisi halunnut eli R-Kioskin sijaan paketti pitikin noutaa postista. Yhteenvetona Ina toteaa: ”Sain loppuunmyydyn kirjan about kirjakauppahinnalla ja luvatussa ajassa (vajaa viikko), mutta en tosiaankaan sinne, minne halusin (työmatkan varrelle tai suoraan kotiin). Adlibriksessä kirjan hinta oli 21,40 + rahti 2,90. Yhteensä 24,30. Itselleni annan laiskan ihmisen miinusta kirjan pahvipakkauksesta, jota ei kirjakaupasta tulisi. Ruottalaiset onneksi muistuttavat pakkauksen kierrätyksestä.

Aion jatkossakin kokeilla verkkokauppaa, jos kirja on loppuunmyyty tai sitä ei saa kirjakaupasta, mutta edelleen pidän kirjakauppoja (antikvariaatit mukaan lukien) ja kirjastoja ykkösinä.” (Mari Koo, kiitos vinkistä Kaisa K:lle!)

4 Comments

  1. Onkohan olemattomien tuotteiden myynti booky.fi:ssä kovinkin yleistä? Yritin tammikuussa tilata kalenterin ja heillä keski kaksi viikkoa kertoa, että sitä ei ole… Adlibriksen kanssa ei ole ollut koskaan mitään ongelmia, olemme tilanneet sieltä kymmeniä kirjoja.

  2. Jos englanninkielinen kirjallisuus sopii, niin itse olen parhaaksi havainnut http://www.bookdepository.co.uk/ sivuston. Ei lainkaan postimaksuja ja silti hinnat ovat järjestään n.4 euroa halvemmat kirjaa kohden verrattuna adlibrikseen. Itse en ole vielä kertaakaan löytänyt mitään huonoa sanottavaa kyseisestä sivustosta. Lisäksi paljon laajemmat valikoimat. Jos jaksaa odottaa kirjaansa sen viikon, niin mikäs sen parempi vaihtoehto.

  3. Olen itsekin ollut tyytyväinen Hemun ehdottomaan Book Depositoryyn, mutta ekologiselta kannalta huonona pidän heidän tapaansa postittaa jokainen kirja erikseen vaikka ne olisivat olleet samassa tilauksessa. Kyllähän se nopeuttaa joidenkin kirjojen saamista, mutta siitä tulee myös aika lailla turhaa pakkausjätettä.

  4. Bookdeposta uudet enkkupokkarit, Amazon.destä käytetyt samanlaiset. Noilla pääsee jo aika pitkälle.