Vihreät vaatteet -blogin Anniina kertoo Cocona-kuidusta: ”Tekstiilien funktionaalisia ominaisuuksia voidaan tehdä myös luonnon omin ehdoin, jolloin ympäristön omat raaka-aineet tekevät kankaasta toimivamman. Näin toimii myös Cocona.

Cocona-teknologia on peräisin nimensä mukaisesti kookoksesta. Ruokateollisuudesta jää jäljelle kookoksen kuoria, jotka muunnetaan aktiivihiileksi lähinnä veden ja ilman suodatuksen tarpeisiin. Tästä ylijäävä osuus, pienimmät aktiivihiilipalat, tulevat Coconan käyttöön. Näitä aktiivihiilihiukkasia yhdistetään polyesterikuituun, jolloin saadaan aikaisiksi Cocona-kuitua.

Mitä hyötyä Cocona-kuidusta sitten on? Coconaa sisältävä materiaali kuivuu nopeasti, koska vesi levittyy laajalle alueelle ja näin haihtuu nopeasti. Hiili sitoo itseensä hajuja, joten tuote tuntuu puhtaammalta pidempään (sama juttu pätee myös vedensuodatuksessa). Cocona suojaa myös tehokkaasti UV-säteilyltä. Kaiken lisäksi, Cocona-kuitu on pitkäikäinen, sillä se pysyy kuidun sisällä eikä heikkene pesussa tai käytössä, kuten muut kuidun pintaan tehdyt viimeistelyt. Cocona-teknologiaa voidaan käyttää useiden eri kuitujen kanssa ja sitä hyödynnetään jo monissa eri tekstiileissä. Useat urheiluvaatemerkit ovat ottaneet Coconaa valikoimiinsa, kuten kuvassa vasemmalla Rossignol, keskellä Haglöfs  ja oikealla Marmot.” (Mari Koo)