Kulutusjuhla

Lahnasta uusi Hesburger-herkku?

YLEn uutisissa kerrottiin, että Hesburger on lupautunut kokeilemaan lahnan käyttöä aterioissaan. Asiallista lähikalalajien hyödyntämisideointia! ”Itämerellä alkaa kesällä kokeilu, jossa kalastajia kannustetaan vähäarvoisten kalojen poistokalastukseen. Tarkoitus on jatkossa muuttaa riesana pidetyt kalakannat raaka-aineeksi. Hesburger on halukas kokeilemaan tuotteissaan lahnaa.

Pikaruokaketju Hesburger on valmis tekemään aterioita lahnasta, mikäli ruotojen poisto onnistuu uusilla koneilla. Muista väheksytyistä kalalajeista ei ole ollut puhetta.

Raaka-ainetta saattaa olla luvassa paljon ja halvalla – Itämeren suojelun kylkiäisenä.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Jos Heseen tulee lahnaa, niin ehkä sielläkin voisi piipahtaa! Mainiota! Lahnahan on loistavan makuinen kala, joka varmasti sopii myös burgeriin.

  2. Lahna on kyllä aliarvostettu kalalaji. Eihän se kirjolohta ole, mutta erittäin hyvin syötäväksi kelpaavaa aj terveellistä siinä missä kalliimatkin fisulaarin tuotteet. Olen ehdottomasti mukana maistamassa mitä Hesburger saa mato-onkijan herkusta aikaiseksi.