Anja Nystén haluaisi rakentaa toisin kuin mökkien toimittajat: ”Suunnitelmissamme on jossain vaiheessa pystyttää saareen lomarakennus pienen saunamökin kaveriksi. Keskustelu mökkitoimittajien kanssa vain ei oikein luonnistu.
Heidän mukaansa rakennuksesta pitää tehdä talvilämmin, vaikka emme edes käy siellä talvella. Ja totta kai varustelu tiski- ja pyykinpesukoneineen pitää olla sama kuin kotona. Miten niin totta kai?
Tietenkin talossa pitää olla peruslämpö päällä, etteivät vesiputket jäädy. Miten niin tietenkin?
Säälistä huvilakauppiasta kohtaan en viitsinyt tuoda esiin, että täällä kylmässä pohjolassa on iät ja ajat rakennettu teollisuuslaitoksia ulos pakkasten armoille. Putket saadaan kyllä pysymään sulina ilman, että ne kapseloidaan lämmitetyn talon sisälle. Putket on mahdollista rakentaa siten, että ne voidaan tarvittaessa tyhjentää. Näin toimitaan esimerkiksi lääketeollisuudessa, jossa putkistojen huolellinen tyhjeneminen on ensiarvoisen tärkeää esimerkiksi pesujen yhteydessä. Vaan kuka kertoisi nämä asiat talorakentajille?” (Mari Koo)