Kulutusjuhla

Yhteisöasumisen eduista puhuttaessa hinta jää usein kliseiden varjoon

Laura Koljonen kiinnostui oman asunnon ostamisesta, mutta sen myötä ajautui miettimään yhteisöasumista: ”Laskeskelin pankin laskurin kanssa todennäköisyyksiä sille, miten minulle annettaisiin lainaksi edellä mainittuja summia ilman takausta. Todenäköisyys noin tasan tarkkaan nolla.

Mietin, että ehkäpä sama nolla on tullut laskurista monelle muullekin. Ehkä kommuuniasumisesta puhuttaessa on aina mainittava ne kliseeksi nousevat yhteiset siivoussunnuntait ja bileet; samoin yhteisöasumisessa pitää aina nostaa esille lastenhoitoapu ja yhteisruokailu. Tietenkään ei ole yhtä hienoa sanoa, että halvemmaksihan se tulee asua kimpassa.

Enää tarvitsisi löytää se yhteisö, johon huolittaisiin epätasaisen sosiaalinen, pääasiassa lihaa syövä ja helposti ärsyyntyvä nainen. Lisänä koira, jota saa kyllä ulkoiluttaa sielunsa kyllyydestä.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. yhteisöksi sopivan asunnon löytäminen voi myös olla hankalaa. Uudet asunnon eivät käy kuin perheille. Vanhoja ennen sotia rakennettuja 200 neliön asuntoja on aika vähän tarjolla.

    Tulisi lama, niin isojakin asuntoja saisi vuokrattua.

  2. Yhteisöllisesti asutuille ja yhdessä rakennetuille pienkerrostaloille ja rivareille tuntuisi olevan kysyntää kans.