Kirsti Ellilän tarina osoittaa, että pyörän ketjuöljyllä on väliä: ”Kun kävin hakemassa polkupyörän keväthuollosta, huoltomies alkoi kysellä, että mitähän öljyä sinne ketjuihin oli laitettu, kun se oli kerännyt itseensä tomua ja kiviä, ja oli niin tiukassa, että hän sai tehdä töitä tosissaan saadakseen ketjut puhdistettua. Menin vähän hölmöksi, on nimittäin niin että siippa tosiaan lorautteli viime vuonna nariseviin ketjuihini jasmiinilta tuoksuvaa hierontaöljyä, jota saimme joskus lahjaksi ystävältä, joka halusi kannustaa meitä hoitamaan parisuhdettamme. Jostain syystä emme ole käyttäneet öljyä varsinaiseen tarkoitukseensa. Tiet olivat vielä jäisiä, mutta oli ihana ajella kotiin pyörällä, joka luistaa hienosti. Ostin avuliaalta huoltomieheltä pullon ketjuihin tarkoitettua öljyä ja mietin olisiko hänellä ehkä käyttöä jasmiinintuoksuiselle hierontaöljylle. En tohtinut kysyä kuitenkaan. ” (Mari Koo)