Kulutusjuhla

Kengät laatikolla vai ilman?

Päivän uutisissa kerrotaan:

”Urheiluvälinevalmistaja Puma aikoo luopua kokonaan kenkälaatikoista. Yhtiön jalkineita aletaan myydä kierrätettävissä kenkäpusseissa ensi vuoden kesästä lähtien.

Laatikoista luopumalla Puma laskee säästävänsä 8 500 tonnia paperia. Lisäksi yhtiö säästää tuotannossaan käytettävää vettä ja energiaa 60 prosenttia.

Merkittäviä säästöjä tulee myös aiempaa pienemmistä ja kevyemmistä kuljetuksista.”

Kenkälaatikot lienevätkin usein aika turhaa pakkausjätettä, ja erityisesti tuo kuljetuskustannusten säästöpotentiaali on hieno juttu. Toivottavasti Puma myös muussa toiminnassaa kehittää eettis-ekologisuutta: siellä valmistus- ja materiaalipuolella riittää varmasti paljon tehtävää.

Itse olen usein halunnut kenkälaatikot kaupasta mukaani, sillä myös säilytän niissä useita kenkiä, sekä niitä ostettuja tai kirppishankintoja. Eli eivät ne sikäli ihan turhaa jätettä ole olleet. Mutta tämä vaatii kenkälaatikoilta jonkinlaista kestävyyttä ja esimerkiksi toimivat irtokannet.

Tiedän myös tuttuja, jotka ovat hallinneet kymmenien kenkäparien varastoaan niin, että jokainen pari on kuvattu ja kyseinen kuva kiinnitetty laatikkoon, jossa kengät ovat säilössä. Näin halutut kengät löytyvät vaivatta.

Tietysti kenkälaatikot toimivat myös muuten säilytyslootina. Vai mihin te muut olette noita laatikoita käyttäneet? Tai pyydätkö kengät ilman laatikkoa?

1 Comment

  1. En osaa käyttää mappeja, mutta säästän kenkälaatikot A4-krääsän säilytystä varten. En silti jää kaipaamaan, vaikka niistä luovuttaisiin.