Tänään alkavaa Nuukuusviikkoa vietetään teemalla ”Vähemmän kulutusta, ennemmän elämää”:

”Nuukuusviikolla (19.-25.4.) tarkastellaan sellaisia ekologisia elämäntapoja, joilla tavalliset ihmiset ovat tehneet elämisestään ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämpää sekä rohkaistaan suomalaisia toteuttamaan niitä. Nostamme esiin myös kohtuustalouden perusteita vaihtoehtona nykyiselle kestämättömälle talousjärjestelmälle, joka perustuu luonnonvarojen ylikulutukseen eikä edes lisää hyvinvointia odotetulla tavalla.

Esittelemme arkielämän kestäviä valintoja, joiden mukaisesti monet suomalaiset elävät tälläkin hetkellä maaseudulla ja kaupungeissa. Kerromme yksilöistä ja yhteisöistä, joiden elämänvalinnat vähentävät luonnonvarojen kulutusta asumisessa, ruuanhankinnassa, liikkumisessa ja työnteon järjestämisessä. Samalla valinnat ovat heidän mielestään nostaneet elämänlaatua arjen elämyksellisyyden, yhteisöllisyyden ja itse tekemisen kautta.”

Täällä Kulutusjuhlassa Nuukuusviikko näkyy niin, että viikon aikana julkaisemme muutamia vinkkejä ja kokemuksia siitä, miten netti voi auttaa nuukailevaa kuluttajaa. Mieluusti tietysti aiheeseen saavat myös lukijat kertoa omia kommenttejaan: millaisissa tilanteissa netti tekee elämästä sosiaalisesti ja ekologisesti kestävämpää?