Kulutusjuhla

Shoppailu kertoo myös arvomaailmastamme ja yhteiskunnastamme

Viime lauantaina tullut Uusi Musta! -radio-ohjelman shoppailukeskustelu on nyt kuunneltavissa YLE Areenalta. Olin lähetyksessä mukana tutkija Annukka Bergin kanssa pohtimassa ostotarpeitamme, kierrätystä, lainaamista, korjaamista ja ylipäätään kuluttajan elämää. Samalla sivuttiin mm. muotiblogeja, jatkuvan taloudellisen kasvun ajatuksia ja onnellisuutta. Muistutuksena tietysti se, että tavarat ovat vain pieni osa kokonaisympäristövaikutuksia: tärkempää on se, miten asut, liikut ja syöt. Mutta tokihan suhtautumisemme ostamiseen linkittyy mielestäni kokonaisuudessaan yhteiskuntamme arvomaailmaan ja sitä kautta sen vaikutukset ovat merkittävät, jonka vuoksi aiheelle on hyvä uhrata muutama pohdinta. Studiossa oli oikein kivaa, ja toivottavasti fiilis välittyy ohjelmastakin! (Mari Koo)

1 Comment

  1. Välittyi kyllä. Mulle on tullut jo tavaksi kuunnella Uusi Musta aina lauantai-iltana Areenasta.