Kulutusjuhla

Halpa kesävinkki yhteistoimintaan: katuliiduilla piirtäminen

Ostin Tiimarista purkin kadulle piirtämiseen soveltuvia liituja (2,90 e) mahdollisia takapihamme lapsivieraita ajatellen. Nyt on kuitenkin todettu, että liiduista ja piirtämisestä on paljon hupia myös meille, jonka lapsuudesta on jo vuosia.

Itse asiassa me aikuiset taidamme olla toiminnasta jopa innostuneempia kuin lapset: taiteellista silmää ei vaadita, mutta käytettävissä on paljon piirustustilaa.

Kuvassa olevat piirustukset ovat ystävieni tekosia. Itse taiteilin suurikokoisen kissan.

Lisäksi liitujen avulla asfaltille luotiin kisarata kauko-ohjattavalla hiirellä (niin, kaikkea sitä!) suoritettua kisaa varten.

Halvat huvit ystävien kanssa ovat parhaita. Niitä suosittelee myös Laura Lee kirjassaan Broke Is Beautiful (Leen blogi aiheesta). Sain kyseisen teoksen lahjaksi viime viikolla, ja on helppo nyökytellä kirjan toteamuksille onnellisuudesta ja varallisuudesta.

Leen yksi kommentti on, että sosiaalinen toiminta kietoutuu helposti kulutukseen liittyvien toimintojen ympärille, kuten elokuvissa käymiseen tai ravintoloissa syömiseen. Jos menot pienenevät, niin voi olla, että myös sosiaalisuus vähenee: henkilö jättäytyy pois yhteistoiminnasta eikä keksi tilalle mitään riittävän halpaa.

Eli kesätoimintavinkkinä pienituloiselle: osta purkki katuliituja ja pyydä kaverit piirtelemään. Liitujen avulla pintaan voi nousta yllättävää luovuutta tai lopputuloksena voi olla esimerkiksi rennot ruutuhyppelykisat.

3 Comments

  1. Omasta mielestäni tuo on vain ja ainoastaan hyvä ja kannustettava teko, mutta mietin vaan että onko olemassa jotain kukkahattutätien kunniasäännöstöä, jossa tuollainenkin huvi on kiellettyä? Kauheaa vandalismia ja ilkivaltaahan tuo on ja jos ei tuohon puututa nopeasti ja voimalla niin kohta ollaan spraymaalipurkkien kanssa huumehuuruissa töhertelemässä talojen seiniä… 🙂

    ts. mikä on soveliasta piirtoalustaa ja mihin ei saa lakien tai järjestyssääntöjen mukaan koskea?

  2. Tjaa, ei ole aavistustakaan siitä, millaisia rajoitteita liitupiirustuksille on mahdettu laittaa. Eipä ainakaan vielä noista meidän talon takapihatöherryksistä ole kukaan valittanut: eiköhän useimmat tajua, että nuo huuhtouvat sateen mukana tai kulahtavat muuten jo paljon aikaisemmin. Asfalttia riittää, joten varmasti riittää myös sopivia piirtelypaikkoja.

  3. Kivan näköisiä minustakin, mutta varmaan tuossakin on jossain piirissä porttiteoria, jonka mukaan liitupiirtely tosiaan johtaa väkevämpiin aineisiin ja lainkunnioituksen rapautumiseen ;D