Kulutusjuhla

Kuinka onnistuu elämä ilman ketjukauppoja?

Kivijalkahoito-blogissa kirjataan kokemuksiaan kokeilusta, jossa eletään pari viikkoa ilman ketjukauppoja. Mirja toteaa mm. ajankäytön ongelmat: ”Ruuanlaitto kotona vaatii nykyään suunnittelua. Jos töistä lähtee seitsemän jälkeen, ei ehdi enää Kallion etnokauppoihin, Hallista puhumattakaan. Pikkukauppojen suuntaan voisikin heittää kysymyksen, että olisiko muutama lisätunti pahitteeksi? Tai voisiko ajat valita paremmin? Yhdeksästä viiteen sijaan yhdestätoista seitsemään, esimerkiksi.” (Mari Koo, blogi löydetty Hesarin jutun kautta)

6 Comments

  1. Heitän pallon takaisin kuluttajille: painostakaa työnantajianne vapaampiin työaikoihin, vapautukaa 8-16 ajattelusta ja luokaa elämäänne vaihtelevampi, vapaampi rytmi. Jos Espanjassa osataan Siesta, niin miksei se toimisi Suomessa? Ottakaa palkattomia vapaita, jos tarvitsette enemmän aikaa. Vaikkapa kaksi kolme viikossa ruokaostoksiin?

  2. Äh; kaksi-kolme tuntia piti sanomani.

  3. Tai työpäivän liukuma käyttöön järkevästi – itse teen 6.30 / 7.00 – 14.30 / 14.50 -päiviä… Jää aikaa käydä kaupassa kerran viikossa! Hallissa ja etnokaupoissa ehtii käydä myös keskellä päivää ruokatunnilla, jos käytössä on liukuma… kerätä vähä plussaa sinne ja käyttää 1 – 1.5 h kaupoissa käyntiin, ei ole niin tunkuakaan.

    Eli työnantajille pallo, liukuma vapaammaksi ;D

  4. Aukioloaika 11-19 plvelisia asiakkaista erinomaisesti, mutta kuinka se palvelisi kaupan myyjien perheitä? No, etnoliikkeissä näkyy aina silloin tällöin myös omistajien/ myyjien lapsia pyörimässä, mutta aika onnettomaksi jää ilta yhdessä perheen kanssa jos kotiin pääsee lähtemäänv asta seitsemän jälkeen, toisaalta aamupäivällä ei juuri ehdi pitään tehdä.

    Ehkä kuitenkin voisi ajatella että samaan tapaan kuin olemme oppineet että museot ovat suljettuina maanantaisin (joo, huoh, ihan turha yrittää pidentää viikonloppureissua!) niin oppia että pikkukaupat olisivat vaikka torstait ilta-aikaan auki.

  5. Laurenzia, tuo olisi varsin hyvä idea. Iltatorejahan on kokeiltu ainakin kesäaikaan. Luulisi, että esim. Hakaniemen hallissa riittäisi kysyntää yhden päivän pidennetylle ajalle, eikä se todellakaan kohtuuttomasti varmaan rasittaisi kauppiaitakaan.

  6. Hollannissa, ja ymmärtääkseni muuallakin Keski-Euroopassa, on ihan normaalia, että on tuollainen ostos-torstai, jolloin kaikki kaupat ovat myöhempään auki. Muulloin liikkeet menevät kiinni joskus 17-18 aikoihin, mutta torstaisin ovat auki esim klo 20 asti. Tämä tietenkin vaatisi suhteellisen laajaa liikkeiden yhteistyötä ja mainostusta, että menisi läpi.