Oletko jo lainannut Kiva.orgin kautta ihmisille jonnekin päin maailmaa rahaa, jotta he voivat käyttää rahan oman bisneksensä kehittämiseen?

Jos et, niin suosittelen tutustumaan: Kiva on helppo ja kiinnostava tapa pistää raha ja hyvä kiertämään. Lähes kaikki lainat maksetaan takaisin: takaisinmaksuprosentti on siis yli 95, eli suurta pelkoa rahojen menettämisestäkään ei ole. Raha siis on lainaajan kannalta käytännössä varsin hyvässä tallessa, vaikka se ei korkoa kasvakaan. Ennen kaikkea se on tietysti hyvässä käytössä.

Lainatessa voi valita lainansaajan mm. asuinmaan, bisnesalueen, sukupuolen ja myös Kivan riskiarvion mukaan.

Kiva tuo kasvot lainansaajille ja antaa konkreettisesti tunteen siitä, mihin oma mikrolaina päätyy. Moni hyväntekeväisyystoiminta tuntuu ehkä häiritsevältä siksi, että usein epäillään, mitä rahoille oikeasti tapahtuu. Kivassa lainan kohde on hyvin selvillä ja ihmisten tarinat tuovat kaukaisten maiden ongelmia ja elämää lähelle omaa arkea.

Uudelleenlainaus helpottaa Kiva-lainausta

Jos Kiva jo on sinulle tuttu, niin olet ehkä joskus tuskaillut samaa kun minä: lainansaaja maksaa lainansa ja raha olisi mukava laittaa uudelleen jollekin toiselle. Mutta valinnan tekeminen on vaikeaa, eikä sopivaa hetkeä tutkailla lainaa hakeneita tunnu löytyvän. Ja sitten asia unohtuu, kunnes taas tulee Kivan muistutussähköposti siitä, että lainaustililläsi on rahaa.

Tätä varten Kivasta löytyy automaattilainausmahdollisuus (kiitos tästä tiedosta kuuluu Tuija Aallolle, joka Facebookissa asiasta kertoi). Voit valita jälleen, millaisia kohteita haluat tukea ja missä maissa. Mutta voit myös valita, että rahasi menevät automaattisesti heti eteenpäin tai vaikkapa kuukauden kuluttua siitä, kun olet edellisen kerran kirjautunut.

Itse otin tuon palvelun nyt käyttööni. Eli jos en kirjaudu Kivaan kuukaudessa, niin rahani menevät automaattisesti lainaan.

Kiva sopii muuten myös lahjaksi: palvelusta löytyy Kiva-kortti, jolla voi laittaa rahaa lainattavaksi toisen henkilön käyttöön.

Muualla Kivasta:

Maailma.net: Pienrahoitusta kehitysmaihin parilla klikkauksella
Saituri: Auta hädänalaisia menettämättä penniäkään