Taloussanomissa on juttua siitä kuinka ihmiset eivät laske hintaa esim. huonekalujen kokoamiselle ja lentokentällä odotteluun käytetylle ajalle. Jos näin tehtäisiin maksaisi Ikea-huonekalut, lentäminen ja automarketissa käynti huomattavasti enemmän.

Meidän lähin kauppa on Prisma. Se on todella ärsyttävää monestakin syystä: lähiseudulla ei ole muita isompia ruokakauppoja, vain Siwa, Valintatalo ja Lidl, mutta niiden tuotevalikoima ei taas aina riitä. Toisaalta Prismassa aikaa kuluu tolkuttoman paljon. Maitopurkin hakeminen saattaa venähtää tunnin reissuksi, vaikka matkaan menee fillarilla vain viisi minuuttia suuntaansa. Prismassa saa vaeltaa ympäri kauppaa ja usein myös jonottomaan kassoille todella pitkään.

Tästä syystä olemmekin ryhtyneet välttämään Prismassa asiointia ja ruoka pyritään ostamaan muiden matkojen yhteydessä vaikkapa töistä tullessa.

Minä arvostan aikaa niin paljon, että liikun mieluummin julkisilla, joissa voin nukkua, lukea tai työskennellä tai kaupunkiolosuhteissa fillarilla. Pyörän päällä vietetty aika käy myös päivittäisestä liikunnasta, eikä erillistä urheiluhetkeä tarvitse päivään välttämättä tunkea.

On jotenkin hassua, että meillä Suomessa korkeat palkat ovat osittain esteenä palvelulle, mutta sitten olemme valmiit käyttämään omaa aikaamme tuhottomasti itsemme palvelemiseen. Vähissä ovat ne yritykset, jotka oikeasti satsaavat palveluun. Tuleeko esimerkkejä mieleen?

Vielä kun joku lukisi päivän lehdet minun puolestani…