Kulutusjuhla

”Miksi hyvinvoinnin ammattilaiset syyllistävät asiakkaita?”

Terhi Heinilää harmittaa, kun kampaaja syyllistää hiusten kotihoidon heikkoudesta tai hieroja vähäisestä venyttelystä: ”Jokainen meistä pitää omaa osaamistaan ja omaa alaansa tärkeimpänä maailmassa. Kampaajan mielestä hiusten kunnosta huolehtiminen on olennaista, kosmetologille ihonhoito on kaikkein tärkeintä, hierojalle lihashuolto ja venyttely, personal trainerille säännöllinen liikunta ja niin edelleen.

Miksi kuitenkin nämä hyvinvoinnin ja asiakaspalvelun ammattilaiset usein pilaavat palvelukokemuksen syyllistämällä asiakasta vääränlaisesta käytöksestä? Itse uskon myönteisen, kannustavan palautteen olevan tehokkaampaa. Ja sitä paitsi pitävän myös asiakaspalvelijan paremmin leivässä. Itse olen vaihtanut ainakin kampaajaa ja hierojaa kyllästyttyäni syyllistävään palautteeseen.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Huippuosaajat ja alan todelliset menestyvät ammattilaiset eivät syyllisty syyllistämiseen.
    Käyn itse kampaajalla todella harvoin ja yleensä hiukseni ovat ennen kampaajalle menoa latvoista aivan kuivuneet ja haarottuneet. Huippukampaaja ei kuitenkaan kiinnitä huomiota latvoihin vaan kehuu vahvaa hiuslaatuani. Hierontakokemus sen sijaan jäi viimeiseksi hierojan moitteiden takia. Eikös sinne kampaajalle ja muihin hoitoihin mennä juuri ”virheitä” korjaamaan ja muutosta hakemaan?